Dosetljiva Kineskinja: Uplašena koronavirusom u kupovinu je poslala auto na daljinsko upravljanje

Smislila je način da ne izađe kuće kako bi se zaštitila od zaraze

  • 0
kina, koronavirus Printscreen: Youtube/South China Morning Post

Broj umrlih od koronavirusa iz dana u dan drastično se povećava, a sve je veći i broj zaraženih osoba. Kako se ne bi inficirali, mnogi kineski građani su se zatvorili u kuće, prethodno se snabdevši neophodnim namirnicama, dok su pojedinci smislili originalne načine za nabavku.

Naime, jedna Kineskinja iz provincije Šandung dosetila se da pomoću vozila sa daljinskim upravljanjem poseti najbližu prodavnicu, ne napuštajući svoju kuću, piše NYPost.

Čen Tao iz Đinana snimala je ceo proces kada je u nedelju, iz udobnosti svog doma, krenula u kupovinu samo pomoću svog nesvakidašnjeg vozila i kamere.

Ona tvrdi da ovim uređajem može da upravlja na daljini od oko 800 metara, što joj je sasvim dovoljno da bi posetila najbližu radnju.

U kutiju koju vozilo vuče ona je stavila svoj broj telefona kako bi vlasnik radnje mogao da je pozove i vidi šta želi da kupi.

Na snimku koji je zabeležila kamera u prodavnici može se čuti kako Čen preko megafona priča sa obezbeđenjem.

- Možeš li, molim te, da mi pomogneš da pozovem vlasnika radnje – pita ona po dolasku vozila na destinaciju, a ubrzo nakon toga radnik obezbeđenja donosi joj namirnice po koje je došla i smešta ih u kutiju.

Snimak je nastao nakon što su vlasti u provinciji Šandung donele odluku da kompanije u ovoj oblasti prestanu sa radom do 10. februara kako bi se sprečilo širenje virusa.

Broj obolelih od koronavirusa dostigao je skoro 45.000, dok je od njega do sada umrlo 1.300 ljudi.

(V. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA