≫ 

Big Ben oštećen u Drugom svetskom ratu mnogo više nego što se mislilo: To će sada dodatno da košta

Kula izgrađena u stigu gotike iz 19. veka umotana je u skele od 2017. godine, a troškovi restauracije će sada da iznose 104 miliona dolara. Završetak radova očekuje se tek 2021. godine

  • 0
Big Ben London Foto: Tanjug/AP

Radnici koji trenutno rekonstruišu čuveni Big Ben u Londonu otkrili su "veliku" štetu koja je tom čuvenom satu napravljena u Drugom svetskom ratu. To znači da će troškovi obnove da se povećaju za 24,3 miliona dolara.

Kako se navodi, pronađena su oštećena koja su nanesena bombom koje su bacili nacisti, a takođe postoje i tragovi azbesta, prenosi CNN.

Big Ben London Foto: Tanjug/AP

Kula izgrađena u stigu gotike iz 19. veka umotana je u skele od 2017. godine, a troškovi restauracije će sada da iznose 104 miliona dolara. Završetak radova očekuje se tek 2021. godine.

Ipak, taj iznos mogao bi da poveća broj kritika zbog novca koji će da bude potrošen na ovu građevinu staru 177 godina.

Big Ben, popularna turistička atrakcija Londona, pod rekonstrukcijom je od 2017. godine. Kada radovi budu završeni, posetioci će moći da koriste lift kako se popeli na vrh kule.

Video: Engleski mačak ukrao Trampu crveni tepih

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA