Opasni izazovi koje klinci obožavaju, a mogu da ostanu paralizovani: Samo da se ne proširi u Srbiji

TikTok izazovi su uzeli maha. Mnogi od učesnika dobiće i prijave od policije

  • 9
Izazovi Printskrin: TikTok

Sećate se kada Tom Henks u ulozi Foresta Gampa kaže "Glupan je onaj ko pravi gluposti", danas bi verovatno rekao "Glupost je ono što TikTok radi". Više nije dovoljno da se na videu predstavi plesni pokret, muzika ili humor, već se ide toliko daleko da se snimaju potezi koji mogu da nanesu nekome ozbiljnu fizičku povredu ili da spale zgradu do temelja, piše The New York Post.

Nažalost, tek smomanje od dva meseca u novoj godini, a korisnici TikToka su već uvučeni u nove, opasne izazove.

Izazov "Skullbreaker" (lom lobanje)

Naslov kaže sve. Ovaj izazov je navodno potekao iz Venecuele. Zove se "lom glave". U njemu tri "prijatelja" skaču jedan pored drugog, a onda dvojica sa strane "izbiju" stopala onog u sredini. Momak u sredini pada na leđa i glavu.

Ne samo da je ovaj zabrinjavajući trend doveo do povreda u Majamiju, Nju Džerziju i Arizoni, već je u Dajtona Biču na Floridi policija optužila dvojicu srednjoškolaca za nanošenje povreda i ointernet nasilje.

Dvojica studenata u Meksiku napravila su svoju verziju "loma lobanje", ali je navodno tada korišćen džemper, a ne stopala da se devojka saplete i "poljubi beton".

 "Penny"- "novčić" izazov

Poznat i kao "autlet" izazov, ovaj "poduhvat" i bukvalno može da vas šokira, a postoji opasnost i da vas vatra proguta, zovu ga "moronskim i patetičnim".

Tokom izazova, treba da ubacite metalni novčić između delimično izvučenog punjača i utičnice i da gledate kako varnice lete. Prošlog meseca, u školi u Masačusetsu zamalo nije izgorela škola, a lokalni vatrogasci upozoravali su da vatra neosetno može da tinja u zidovima i da svi koji su u nekom objektu mogu da, na taj način, budu dovedeni u opasnost.

Srednjoškolci se suočavaju sa više optužbi, a očekuje ih i moguća kazna same škole.

Izazov "pahuljice"

Jedna osoba sipa drugoj, koaj leži na leđima otvorenih usta, mleko i pahuljice i potom doručkuje direktno iz usta ove ljudske činije. Da ne pričamo da na ovaj način može da dođe do davljenja osobe koja leži.

@mommac_Ran out of bowls, so I did what any wife would do. 🥴☠️🤣 #cerealchallenge #mouthbowl #fyp♬ original sound - brentrivera

TikTok

TikTok odgovara da kompanija ne dozvoljava "sadržaj koji je ekstremno šokantan, posebno ako se njime promoviše ili veliča nasilje ili patnja". Podvlače i koje su to aktivnosti i drugo opasno ponašanje koji nisu dozvoljeni, kao što su amaterske vratolomije ili opasni izazovi.

Oni navode da je prioritet bezbednost i dobrobit korisnika ove mreže.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Logicno

    15. februar 2020 | 10:25

    Ako ne zelite da se prosiri kod nas, sto pisete o tome?

  • He

    15. februar 2020 | 11:43

    Budale ...dokone

  • Žorž Vea011

    15. februar 2020 | 11:18

    Da je moje dete ovako palo na ledja polomio bih im kicmu obojici bez obzira na posledice.Neverovatno je koliko danas ima debilno retardirane dece kao sto su ova dva mongoloida.I mi smo sve i svasta radili ali nikada nismo nikoga fizicki zlostavljali ili dovodili u situaciju da polomi kicmu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA