≫ 

Ovo je specijalitet u Turskoj, a od njegovog izgleda će vam pozliti

Ovaj lokalno jelo iz Adane, ne tako prijatnog izgleda, pravi se od stomaka jagnjeta, a zovu ga Sirdan

  • 8

Sirdan, lokalni specijalitet u Adani, ne tako prijatnog izgleda, pravi se od stomaka jagnjeta, a obično se puni začinjenim piriničem.

Ovo jelo zahteva distribuciju mesa iz drugih gradova pošto se njegov intenzivan miris širi po svakom ćošku grada i leti to predstavlja veliki problem.

Meso je neophodno kuvati mnogo sati, a tokom konzumacije, preporučuju se začini poput kumina ili čilija.

Da li biste se usudili da probate ovako nešto?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA