≫ 

Slepi Januš je pravo medicinsko čudo: Tvrdi da je povratio vid nakon što ga je auto udario na ulici

Januš Goraj bio je slep 20 godina, a sada tvrdi da mu je vid - savršen

  • 4
Januš Goraj

Foto: Facebook/Janusz Goraj

Januš Goraj iz Poljske koji je bio slep više od 20 godina, pravo je medicinsko čudo jer je, kako navodi, povratio vid nakon što ga je automobil udario na pešačkom prelazu, piše Mirror.

Goraj, iz poljskog grada Go Gorzov Vielkopolski, pretrpeo je alergijsku reakciju koja mu je oštetila desno oko, dok je drugo registrovalo samo svetlost i senke.

Iako se saobraćajna nesreća dogodila 2018. godine, Goraj je tek ove godine ispričao da mu je vid - savršen.

Kako je naveo, dve nedelje posle saobraćajne nesrećne, mogao je da vidi pravilno.

- Pao sam na automobil, udario glavu, a onda sam skliznuo i pao na asfalt - rekao je Poljak.

Posle nesreće, Goraj je prevezen u Nezavisnu javnu pokrajinsku bolnicu na operaciju kuka. Portparolka bolnice Agnieska Visnievska rekla je lokalnim medijima da je morao da bude hospitalizovan zbog povreda.

- U određenoj dobi takvi prelomi ne zarastaju tako brzo, pa je morao da bude hospitalizovan - navela je ona.

U tim trenucima lekari nisu bili zabrinuti za njegov vid, s obzirom na to da je imao ozbiljnu povredu kuka. Međutim, u roku od dve nedelje, nekim čudom, čoveku se vid vratio, prenose lokalni mediji.

Do danas, niko ne zna šta je tačno uzrokovalo da se Janušev vid vrati, ali neki medicinski stručnjaci nagađaju da to nije imalo veze sa samom nesrećom, već sa velikim dozama antikoagulansa pomešanih sa drugim lekovima.

- Dok sam ležao na bolničkom krevetu, radost što sam se ponovo mogao lepo videti je bila neverovatna. Lekari su bili iznenađeni mojim poboljšanim vidom, ali nisu mogli da objasne kako je do toga došlo. Kad sam napustio bolnicu, video sam ljude na ulici, mogao sam videti registarske brojeve automobila ili samo čitati tekst na svom telefonu. Moj život se promenio - rekao je Januš Goraj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • 😊

    16. februar 2020 | 23:32

    Bas mi nesto drago zbog coveka :)

  • Ivica

    17. februar 2020 | 09:48

    Uh sto mi je milo da je progledao svaka cast.Ljudi moji vi ne mozete ni zamisliti sa kojim se sve nedacama srecu slepe osobe od nemogucnosti kretanja do zaposlenja ma sve im je otezano.

  • V

    17. februar 2020 | 00:46

    Vratio se na fabricka podesenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA