Naoružana banda ukrala 600 rolni toalet papira, a razlog postaje sve više zastrašujuć

Policija je uspela da ih uhvati. Prema njihovom izveštaju pljačkaši su zapretili dostavljaču koji im je potom dao rolne toalet papira. Pljačkaši su uzeli 600 rolni u vrednosti od oko 130 dolara

  • 0
Hongkong papir

Foto: Tanjug/AP

Naoružani pljačkaši ukrali su rano jutros stotine rolni toaletnog papira u vrednosti od oko 130 dolara u Hongkongu, gde zbog koronavirusa vlada nestašica takve robe, javlja BBC.

Tri muškarca naoružana noževima presrela su dostavljača jedne radnje u četvrti Mong Kok, poznatoj po sukobima trijada, naoružanih bandi.

Policija je uspela da ih uhvati. Prema njihovom izveštaju pljačkaši su zapretili dostavljaču koji im je potom dao rolne toalet papira. Pljačkaši su uzeli 600 rolni u vrednosti od oko 130 dolara.

U Hongkongu trenutno vlada nestašica toaletnog papira zbog paničnog kupovanja zaliha uzrokovanog strahom od koronavirusa.

Širom Hongkonga ljudi čekaju u redovima ispred prodavnica nakon što roba dođe na police.

Uprkos obećanjima vlade da će snabdevanje hranom i drugim kućnim potrepštinama teći neometano, ponestaje toaletnog papira.

Osim toaletnog papira, građani Hongkonga masovno kupuju i pirinač, testeninu, kao i proizvode za čišćenje, a gotovo je nemoguć nabaviti zaštitne maske i rukavice.

Slična panika zavladala je i u Singapuru gde je potvrđeno 75 slučajeva zaraze koronavirusom.

Video: Opšta tuča u tržnom centru u Hong Kongu: Demonstranti demolirali izloge pa se pobili

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA