≫ 

Devojka se ne razdvaja od vernog prijatelja: Konj sa kartom u prvoj klasi preleteo Ameriku

Zajedno i na odmoru u Kaliforniji

  • 2
Konj

Foto: screenshot/facebook.com/Fred-Mini Service Horse

Nije retkost da manje životinje poput pasa i mačaka putuju zajedno sa svojim vlasnicima. Avio-kompanije raznim pogodnostima žele da privuku putnike, a Amerikan Erlajns je pokazao da među putnicima ima mesta i za konja.

Nesvakidašnje putovanje dogodilo se početkom meseca, kada je manji konj uzrasta od oko godinu i po dana putovao zajedno sa devojkom. U pratnji konjića Freda bila je njegova vlasnica Ronika Frous. Kaže da je zajedno sa svojim prijateljem putovala iz Mičigena do Kalifornije.

- Kupila sam dve karte za mesta u prvoj klasi. Ovo nam je bio prvi zajednički let. Procenila sam da će tako Fred imati dovoljno mesta i neće smetati ostalim putnicima - objašnjava Ronika.

Fred je tokom leta nosio specijalnu konjičku opremu i kapuljaču koja sprečava reakciju alergičnih putnika. Na pomenutom letu bila je stjuardesa koja je alergična na konje, a po završetku leta zahvalila se Roniki što je pazila na ovaj detalj.

Uprkos dužini leta i napornom stajanju, Fred se tokom putovanja ponašao sasvim uobičajeno. To je primetila i njegova vlasnica.

- Pravi je anđeo. Ponašao se kao da mu je ovo 1.000. let. Bio je prava slika savršene životinje - kaže Ronika.

Ronika i Fred su se avionom vratili iz Kalifornije do svog doma u Mičigenu. Ponovo je Fred svojim vrlinama privukao pažnju putnika i posade. Treba napomenuti da je reč o servisnoj životinji, koja pruža određenu vrstu usluge svom vlasniku.

- Jedan putnik mi je rekao da je avionom prešao stotine hiljada kilometara, ali nikada nije leteo u društvu konja. I on je pohvalio Fredova, rekavši da se radi o sjajnoj životinji  - objašnjava Ronika, a prenosi Insider.

Fredovo je na putovanje krenuo u jeku rasprave koja se vodi širom SAD, a odnosi se na zakon o servisnim životinjama. Američki ministarstvo saobraćaja želi da uvede određena ograničenja kod putovanja kućnih ljubimaca. Ukoliko se usvoji odluka, psi će biti jedine životinje koje lete avionom.

Video: Upoznajte najlepšu rasu konja na svetu koja neodoljivo podseća na jednoroga

N.N.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA