≫ 

Jednom su izujedale dečaka (7): Surfer rizikovao život da snimi avanturu u jatu ajkula

Adrenalin radi uprkos ogromnoj opasnosti

  • 0
Ajkula, surferi Foto: Pixabay

Surfer sa Floride Džeremi Džonston slučajno je snimio jato ajkula koje su plivale pored njega tokom avanture na talasima.

Tridesetrogodišnji momak sa Floride bio je nervozan kada je prilikom izlaska na obalu uočio ribare. Njihovi mamci su potencijalna opasnost za sve ljude koji se kupaju na plaži Nju Smirna. Džonston je prekinuo avanturu kako bi utolio žeđ, a potom krenuo ka morskim dubinama.

- Vreme i talasi su bili sjajni. Potrčao sam ka vodi, bacio dasku i zaplivao. Brzo sam shvatio da se nalazim među ajkulama, pa sam pažljivo veslao rukama samo na površini vode - objašnjava Džonston za CNN.

Potom je izašao iz vode i pustio dron koji je iz vazduha snimio surfera na dasci okruženog ajkulama. Na pojedinim kadrovima vidi se desetak riba.

- Bio sam šokiran i impresioniran u isto vreme. Ranije sam ovakav prizor video samo na televiziji. Sanjao sam da ja snimim jedan ovakav klip. Ovo mesto je poznato po čestim ujedima morskih pasa.

Ajkule obožavaju vodu blizu plaže Nju Smirna, a mesto je u stručnim krugovima poznato kao prestonica morskih pasa. Međunarodna organizacija koja se bavi statistikom napada kaže da je svaki surfer u opasnosti kada se nađe u ovim vodama Atlantskog okeana.

Prošlog decembra je sedmogodišnjak zadobio ozbiljne povrede posle napada ajkule. Pao je u vodu tokom surfa, a incident je zabeležila kamera pričvrćena na prednjoj strani daske.

Džonston je prilikom poslednje avanture upozorio ostale kupače i surfere da izađu iz vode. Ajkule su se sjatile ka obali, jer je voda u tim trenucima bila puna ribarskih mamaca.

 
 
 
View this post on Instagram
My weekend POV out front of the house! Happy Saturday | #nsbinlet 🏄🏻‍♂️☀️🌊🤙🎥 @nsbinletA post shared by Jeremy Johnston (@jermjohnston) on

Uprkos opasnosti, surfer je i sutradan odlučio da uživa u talasima blizu plaže Nju Smirna.

- Moji snimci pokazuju bogatstvo i raznovrsnost životinjskog sveta na istočnoj obali Floride - objašnjava Džonston.

Video: Surferska prestonica sveta

(N. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA