≫ 

Jastreb poneo ka nebu staru i slepu pudlu: Preživela je pakao i uspela da se vrati kući

Vlasnica je izgubila svaku nadu

  • 0
Pudla Foto: screenshot/youtube.com/CBS 17

Pudla Poršija ima 16 godina, a starost je učinila da joj popusti vid i sluh, zbog čega se našla na meti jastreba koji je poneo ka nebu i rastužio njenu vlasnicu. Nosio je nekoliko kvartova dalje od Poršijinog doma u Pensilvaniji, a onda je pudla krenula u očajničku borbu za život.

Uprkos starosti i zdravstvenim tegobama, Porša se prošlog četvrtka izborila sa velikom opasnošću i pobedila smrt. Grabljivica je ščepala psa teškog 7,5 kilograma i ponela ga ka nebu.

Vlasnica Debora Falsion bespomoćno je posmatrala kako njena mezimica ide pravo ka smrti. Satima je tragala za Poršijom, ali nije uspela da pronađe trag koji bi je odveo do psa. Temperatura u pelsinvanijskom gradu Vajtholu polako se spuštala, a Debora je strahovala da se dogodilo najgore.

Posle 28 časova strepnje, Debora je dobila poziv Veterinarske bolnice Benfild. Zaposleni su joj rekli da je Poršija pronađena živa i sasvim dobrog zdravlja.

Pudlu je jastreb bacio na oko četiri kvarta od doma vlasnice. Tamo je pronašao čovek i odmah odveo preplašenog psa u veterinarsku bolnicu.

- Mislila sam da je nemoguće. Preživela je 28 sati na temperaturi od 10 stepeni Celzijusa. Reč je o pudli teškoj šest i po kilograma. Slepa je, gluva i ima 16 godina. Otišla sam u veterinarsku bolnicu i prepoznala moju Poršiju - navodi Falsion za CBS.

Zaposleni u bolnici Benfild brinuli su o pudli u kritičnim trenucima. Još uvek nije poznato kako je uspela da preživi let u kandžama jastreba, a i vreme do trenutka kada je pronašao plemeniti komšija, piše People.

- Ne znam kako je uspela da se spasi. Nikada to nećemo saznati, ali znam da je ostala živa zahvaljujući milsoti Boga - kaže Debora.

Posle prijema u veterinarsku bolnicu, Poršija je prebačena u deo namenjen promrzlim životinjama. Tamo je dobila negu, a potom sa Deborom krenula kući. Uspela je da se spasi bez povreda, ali nema sumnje da je bila u smrtnoj opasnosti.

(N. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA