Pobegli iz transportera i lutali gradom: Babuni pokušali da se spasu na putu ka laboratoriji

Nekoliko majmuna izazvalo je paniku na ulicama

  • 0
Babuni Foto: Unsplash.com

Gomila pavijana na trenutak je izazvala haos u Sidneju, pošto su pobegli iz zarobljeništva i lutali gradskim ulicama pre nego što su ponovo uhvaćeni.

Životinje su pobegle dok su bile transportovane u istraživačku ustanovu u bolnici "Princ Albert", koja je u blizini sidnejskog univerziteta, piše CNN.

Policija je pozvana u područje Kamperdauna, a na društvenim mrežama su osvanuli video snimci koji pokazuju kako tri babuna trče trotoarom, na zaprepašćenje meštana.

Policija Novog Južnog Velsa saopštila je da su begunci uhvaćeni u roku od 90 minuta.

-  Ovo nije Mandril! - objavila je policija na Tviteru.

- Ranije ovog popodneva, grupa babuna pobegla je iz objekta i krenula u šetnju po Kamperdaunu. Policija i dreseri divljih životinja sada imaju situaciju pod nadzorom, pa vas molim da ih pustite da rade svoj posao i da ne pokušavate da uhvatite majmune - saopštila je policija.

Njihov portparol dodao je i da su "babuni upravo uhvaćeni" i da nema rizika za javnost.

Ovo nije prvi put da su pavijani uspeli da napuste svoje kaveze.

Četiri babuna pobegla su 2018. godine iz laboratorije za biomedicinsku pomoć u San Antoniju tako što su se popeli na veliko bure i iskočili napolje.  U roku od 20 do 30 minuta, tim za brigu o životinjama iz Nacionalnog centra za istraživanje primata opkolio je životinje i vratio ih u njihove kaveze.

(V. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA