Ljudi papagaju odsekli krila, doktorka mu pomogla da ponovo leti: Ovako ga je vinula u visine

Život ptice se promenio za samo nekoliko sati

  • 0
Papagaj

Foto: Pixabay

Veterinarka iz Brizbejna Ketrin Apuli pomogla je papagaju Vei Vei da ponovo poleti.

Ptici su ošišana krila kako bi zauvek ostala na zemlji, ali je doktorka Apuli učinila sve kako bi se opet vinula u visine. Veterinarka je tokom intervencije korsitila donirano perje, lepak i čačkalice. Bored panda piše da je procedura bezbolna, a papagaj je tokom postupka bio uspavan.

- Vei Vei je dovedena na pregled kako bi novi vlasnik saznao detalje o njenom zdravstvenom stanju. Odmah se videlo da su ženki papagaja prerezana krila i da joj nedostaje perje - navodi doktorka Apuli.

U izradi veštačkih krila veterinarka je koristila donirano perje. Vei Vei je tokom intervencije nije osetila neprijatnost.

- Upozorila sam novog vlasnika na povrede koje se mogu dogoditi usled presecanja krila. Nedelju dana kasnije Vei Vei je ponovo došla u veterinarsku ambulantu zbog ugradnje čipa. Vlasnici su tada rekli da je ptica pala prilikom pokušaja leta i povredila nogu - objašnjava doktorka Apuli.

Apuli kaže da je postupak ugrađivanja veštačkih krila obavljen nedelju dana kasnije. Papagaj se vratio u dom novog vlasnika, gde ponovo uči da leti.

Veterinarka je često tokom karijere radila ugradnju veštačkih krila. Njena ambulanta na svojoj Fejsbuk stranici objavljuje fotografije koje prikazuju kako osoblje pomaže životinjama.

- Specijalizovani smo za lečenje egzotičnih kućnih ljubimaca. To znači da naša ambulanta nije namenjena psima i mačkama, već životinjama kao što su gmizavci, mali sisari i ptice - navodi Apuli.

Tromesečnom papagaju su ugrađena veštačka krila napravljena od donirnog perja. Doktorka je tokom procedure koristila lepak i čačkalice. Postupak je trajao nekoliko sati, a ptica je bila opijena. Vei V8ei je odmah posle intervencije stala na noge i uspela da poleti.

Ptica je žrtva kontroverznog postupka presecanja krila kojim vlasnici žele da spreče bekstvo. Pala je na zemlju svaki put kada bi pokušala da poleti.

- Vei Vei je pre dolaska u ordinaciju izgubila mnogo perja, a njena krila su bila prekratka - objašnjava doktorka Apuli.

Nije utvrđeno ko je hteo da Vei Vei više nikada ne poleti.

(N. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA