Priča o neobičnom prijateljstvu žene i veverice je jedna od najlepših koju ćete danas pročitati

Ona je svoju gazdaricu pronašla kad joj je bilo najteže, vratila joj osmeh na lice, ali se ipak završilo sa suzama

  • 1
Stimi Printscreen/Instagram/michelleburleson

Ovo je bila najteža nedelja u životu Mišel Barlson iz Australije, piše The Dodo. Upravo se vratila od veterinara, gde je odvela svog voljenog, trinaestogodišnjeg psa, da ga uspavaju. Činilo se kao da joj ništa na svetu ne može olakšati taj bol, sve dok nije čula kucanje na svojim vratima.

- Moja zadnja vrata su bila zatvorena i čula sam to kucanje na njima. Otišla sam da proverim, ali nisam videla ništa sve dok nisam pogledala dole i videla malu, mršavu vevericu koja je gledala u mene – počinje priču Mišel.

- Kada sam otvorila vrata, ona nije pobegla. Samo smo se gledale – nastavlja dalje.

Ona je primetila da je veverica mršava i da joj je krzno loše, pa je pronašla punu šaku lešnika i izbacila ih na popločani deo dvorišta.

 
 
 
View this post on Instagram
Season 1, Episode 24: The Life of Stymie: 🐿⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ “The One Where Stymie Calls B.S.” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ In today’s episode, Stymie is stoked at breakfast... until the nuts run out. Then it’s 💯 rodent rage. Straight up incredulous. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #LifeOfStymie #saturday #🐿 #squirrel #squirrelsofinstagram #StymieTheSquirrel #nature #animalfriends #animal #laborday #animalpics #animallovers #funnyanimals #adorable #postoftheday #animalvideo #furry #pet #pets #petsofinstagram #petsquirrel #ilovesquirrels #squirrellove #squirrellife #squirrelsofig #squirrelmom #squirrelsquad #easterngreysquirrelA post shared by Michelle Burleson (@michelleburleson) on

Pretpostavila je da će tu biti kraj, ali iste večeri veverica se vratila i provirila kroz zadnja vrata. Odmakla se kada je Mišel pokušala da joj priđe, ali nije trebalo dugo da prođe, a da njih dve uspostave rutinu.

- Ona se pojavila narednog jutra kada je izašlo sunce i, ponovo, kada je sunce zašlo. Bila je tačna kao sat svakog dana. Njene konstantne dnevne posete dale su mi nešto čemu bih se radovala – objašnjava ova žena.

Barlsonova je veverici dala ime Stimi i, po prvi put, mogla je da oseti kako se oslobađa tereta svoje tuge. Stimi je, takođe, postala punija i srećnija.

- Polako smo počele da verujemo jedna drugoj sve više i više. Ja sam se, u početku, plašila da bi me ona mogla ujesti ili nešto slično, ali uvek je bila veoma nežna – kaže Mišel.

Stimi je kuću ove žene počela da doživljava kao svoju i pila je vodu napolju, iz činije nekadašnjeg psa gospođe Barlson i spavala u njegovom krevetu. Najveći deo vremena, Mišel je držala otvorena vrata ali je, iz nekog razloga, veverica uvek nastavljala da kuca.

- Po nekoliko sati dnevno bi provodila na svom mestu na kauču ili u mom krilu. Živela sam na plaži, tako da sam često mogla da ostavim vrata otvorena, ali kada ne bih to uradila, ona bi se popela na moj stalak za surfovanje napolju kako bi skočila na prozor moje spavaće sobe – priča dalje Mišel.

 
 
 
View this post on Instagram
Season 1, Episode 13: The Life of Stymie: 🐿⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ “Winner, Winner, Cornholio’s Dinner” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ In tonight’s episode, Stymie reveals a sophisticated palate. ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #LifeOfStymie #justasquirreltryingtogetanut #🐿 #squirrel #squirrelsofinstagram #StymieTheSquirrel #nature #animalfriends #animal #animalpics #animallovers #squirrelfriends #adorable #postoftheday #animalvideo #furry #pet #pets #petsofinstagram #instagood #petstagram #photooftheday #instasquirrel #cute #cuteanimals #humpdayA post shared by Michelle Burleson (@michelleburleson) on

Inspirisana ovom vevericom i svojim nekadašnjim psom, Barlsonova je odlučila da uradi nešto kako bi se odužila životinjama. Zato je osnovala kompaniju zanatskog pečenja koja nosi ime njenog psa i koja deo svoje zarade daje za spasavanje matorih pasa i finansira utočišta, kao i zalaganju za starije pse u skloništima.

- Nema šanse da bi se ovo desilo da se Stimi tog dana nije pojavila na mojim vratima i ponovo donela malo radosti u moj život. Neki moji prijatelji su, delimično u šali, rekli da je to možda reinkarnacija mog psa ili moje porodice – dodaje ona.

Kada je odlučila da započne svoju kompaniju iz snova, prodala je sve što je imala i počela da putuje svetom. To je značilo da je morala da kaže “zbogom” veverici, slamajući svoje srce ponovo.

- Ne mogu poreći da sam silno plakala kada sam izlazila kroz vrata svoje kuće poslednji put. Dok sam odlazila, u svom retrovizoru sam je videla kako istrčava, stoji na zadnjim nogama i posmatra me. Okrenula sam auto kako bih joj još jednom rekla poslednje “zbogom” – priča Mišel svoju tužnu priču.

Stimi još uvek živi na drvetu u njenom dvorištu i mala veverica, verovatno, nema pojma da je zauvek promenila nečiji život.

- Ona je bila zaista sjajan prijatelj, jedna od najslabijih tački mog života. Sve što znam je to da su životinje najbolje – završava Mišel.

(B. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA