≫ 

“Dedu i nane pod katanac, vi si sedite doma”: Bolji savet protiv korona virusa nećete pročitati

Naš grad je preživeja 422 godine pod Turci, 4 godine pod Bugari, bombardovanje, 20 godine radijaciju i još puno neprijatelji tokom svoju istoriju a s'd imamo rabotu sas ovog novog i nevidljivog neprijatelja kojeg mora da pobedimo - piše u Fejsbuk objavi

  • 1
Kafe Korona, Vranje

Foto: S. Tasić

Korona virus je odneo danas u Srbiji još pet života, čime je ukupan broj povećan na 44. Situacije je sve ozbiljnija, posebno što su je broj obolelih porastao na 1.624, a pojavilo se i novo žarište smrtonosne zaraze u Novom Pazaru.

Vlasti u Srbiji uvele su restrikrivnije mere kako bi se sprečilo dalje širenje korona virusa, te je uvedena zabrana kretanja građanima. Na Fejsbuk stranici “Vranjanske rabote svake subote” pre nekoliko dana pojavio se šaljiv apel napisan u duhu tog podneblja, u kom se građani mole da budu disciplinovani i pridržavaju se pravila.

Objavu prenosimo u celosti:

- Pobratimi i pobratimke,

Naš grad je preživeja 422 godine pod Turci, 4 godine pod Bugari, bombardovanje, 20 godine radijaciju i još puno neprijatelji tokom svoju istoriju a s'd imamo rabotu sas ovog novog i nevidljivog neprijatelja kojeg mora da pobedimo. Mi smo malečka sredina u koju smo svi okrenuti jedni prema drugi jer volimo da iskačamo, da se družimo, da smo viđeni, da sedimo u čaršiju, meraklijski da ispijamo kafu i da ne boli bandera za sve. E pa došlo je vreme da se toj promeni! Zajednički i sa sve snage mora da utičemo prvo na sebe pa onda na ostali oko nas da bi pobedili ovog neprijatelja. Batalite gu kafu u grad, da gu j***m u kafu, zbog pustu li kafu treba da ginemo? Turci smo gi izmavali sas bajoneti i puške al' da bi pobedili ovog neprijatelja ne treba ništa da rabotimo. Dedu i nane pod katanac, vi si sedite doma i uživajte a mi će se potrudimo da vi neje dosadno. Ne paničite, ponašajte se odgovorno, pomagajte jedni na drugi i kao što bi rekla baba mi – „NE AZDISUJTE MNOGO! - navodi se u postu na Fejsbuku.

Video: Bili smo u srpskom gradu bez zaraženih i naučili šta znači gvozdena disciplina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Lele Boske

    4. april 2020 | 22:33

    Slomili ste nas sa vasim savetima kad podjem u wc promasim vrata i izadjem napolje kad je policijski cas ,demencija od silnih saveta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA