≫ 

I ovo je moguće: Tigrica zaražena korona virusom u Njujorku, sumnja se da ju je inficirao radnik

Nađa je testirana pošto je nekoliko lavova i tigrova u tom parku pokazalo simptome respiratorne bolesti

  • 6
Nađa, Nadia, tigrica, tigar Nađa je zaražena korona virusom, Foto: Tanjug/AP

Majaska tigrica u zoo vrtu Bronks u Njujorku pozitivna je na korona virus, što je prvi slučaj da je ova vrsta mačke inficirana smrtonosnom zarazom, saopštilo je američka Nacionalna laboratorija za veterinu.

Tigrica po imenu Nađa kao i njena sestra Azul, dva amurska tigra i tri afrička lava, ima suvi kašalj a iz zoo vrta kažu da se očekuje da će se životinje oporaviti.

Nađa je testirana pošto je nekoliko lavova i tigrova u tom parku pokazalo simptome respiratorne bolesti, ističu u Nacionalnoj laboratoriji za veterinu, prenosi CNN.

- Iako im je slabiji apetit, ove mačke se osećaju dobro i veterinari se odlično brinu o njima. Nije poznato kako će se ova bolest razvijati kod velikih mačaka pošto različite vrste na potpuno drugačiji način reaguju na infekcije, ali ćemo nastaviti pomno da pratimo njihovo stanje. Očekujemo da će se u potpunosti oporaviti - navodi se u saopštenju zoo vrta.

Prema navodima ove ustanove, velike mačke je zarazila osoba koja je brinula o njima, koja je ili bila asimptomična ili još u tom trenutku nije razvija simptome korona virusa.

- Preduzeli smo odgovarajuće mere kada je reč o osoblju koje brine o njima kao i o drugim životinjama, kako bismo sprečili dalje širenje korona virusa među našim mačkama - stoji u objavi zoo vrta.

Loše vesti stižu iz Kine: U Vuhanu mačke imaju korona virus, vlasnici ih zarazili

Mačke u Vuhanu pozitivne su na korona virus, a veruje se da su se zarazile u kontaktu sa ljudima, prenose kineski mediji.

Prema najnovijim informacijama 15 od 102 testirane mačke u Vuhanu pozitivne su na Covid-19.

Kakva šteta! Zbog rođenja u doba korone, ovo preslatko stvorenje dobilo ime po virusu

U teškom vremenu borbe sa korona virusom, jedan zoolški vrt u Verakruzu dobio je najslađu prinovu. Bengalska tigrica donela je na svet tračak nade: preslatko mladunče. Nažalost, ono je odlukom radnika zoo vrta dobilo ime Covid, po stručnom nazivu korona virusa Covid 19.

Vlasnik zarazio mačku korona virusom, životinja ima probleme sa disanjem

U Belgiji je prijavljen prvi slučaj infekcije mačke koja je korona virus dobila od svog vlasnika koji je pozitivan na ovu bolest. Stručnjaci naglašavaju da se ova bolest ne prenosi sa životnja na ljude i da životinje ”nisu vektori epidemije”.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Kakva šteta! Zbog rođenja u doba korone, ovo preslatko stvorenje dobilo ime po virusu

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Paradox

    6. april 2020 | 08:08

    Š'a ti je Amerika... Krenuli i tigrove da testriju! 'E l' vidiš Srbijo?! 😂

  • johny

    6. april 2020 | 08:30

    U ovom tekstu pise da se corona virus be prenosi sa zivotinja na ljude. Pa sta je onda sa pricom iz Kine, gde se kaze da je virus sa slepih miseva presao na coveka?

  • Pavke

    6. april 2020 | 00:11

    Šta pojela ga???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA