≫ 

Umesto aplauza, alkohol: Zdravstvenim radnicima u Francuskoj na poklon 5.000 boca šampanjca

- Šampanjac je simbol uspeha, zajedničke radosti i bratskog slavlja - stoji u objavi Unije proizvođača šampanjca

  • 0
Francuska, lekari, protest Foto: Tanjug/AP

Iz francuske Unije proizvođača šampanjca juče je najavljeno da će 600 proizvođača u junu pokloniti pet hiljada boca šampanjca u znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima koji su podneli najveći teret u borbi sa epidemijom korona virusa, izvestio je CNN.

- Šampanjac je simbol uspeha, zajedničke radosti i bratskog slavlja. Na ovaj način region Šampanje želi da izrazi svoju zahvalnost onima koji su spasavali živote u bolnicama tokom najtežih dana epidemije u Šampanji - navodi se u saopštenju Unije proizvođača šampanjca.

Podsećanja radi, najmanje 50 zdravstvenih radnika je kažnjeno, a troje uhapšeno, tokom protesta pre nekoliko dana ispred bolnice Rober Debre u Parizu, izvestio je BBC.

Demonstranti su zahtevali više izdvajanja za bolnice koju su, prema pisanju francuskih medija, u finansijskim poteškoćama, a policija je intervenisala jer su, navodno, kršene mere obaveznog distanciranja u jeku epidemije korona virusa.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Pretrpane bolnice u Francuskoj i snimci koji lede krv u žilama

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA