Dvojici astronauta NASA društvo je pravio neobičan putnik, postao hit na društvenim mrežama

Dok su Benken i Harli priremali za let ka Međunarodnoj svemirskoj stanici, jedan detalj je privukao pažnju

  • 2
SpaceX Foto: Printscreen/Twitter/@BrianPBosche

Bob Benken i Dag Harli postali su večeras deo istorije, pošto su prvi astronauti koji su poleteli u svemir zahvaljući privatnoj kompaniji u vlasništvu milijardera Elona Muska.

Dok su Benken i Harli priremali za let ka Međunarodnoj svemirskoj stanici, jedan detalj je privukao pažnju. Naime, društvo astronautima NASA-e u raketi “Falcon 9” pravila je lutkica dinosaurus. Kako su ubrzo prokljuvili korisnici društvenih mreža, reč je o lutki “TY Flippables Tremor Dinosaur”.

Lutkice nalik ovoj nisu retkost kada je reč o letovima u svemir i postale su deo putovanja godinama unazad. Postoji bitan razlog za to - naime, kada počnu da lete, to je indikacija astronautima da su stigli do oblasti gde vlada bestežinsko stanje.

“Falcon 9” viđen iznad Srbije

Raketa u okviru programa “SpaceX” poleletela je večeras iz svemirskog centra Kenedi na Floridi, a viđenja je i iznad naše zemlje. Pored Beograda, let “Falcon 9” mogli su da vide građani na pravcu Užice-Čačak-Kraljevo-Kuršumlija-Prokuplje-Niš-Leskovac.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA