Policijska (ne)sposobnost: Dok su se razmišljali kako da ga ubace u maricu, osumnjičeni im pobegao

Iskoristio je trenutak nepažnje pripadnika policije

  • 1

Brutalna smrt Džordža Flojda izazvala je gnev javnosti i proteste širom Sjedinjenih Američkih Država.

Tenzije su eskalirale, a kao posledica toga sve su češći sukobi policije i demonstracije. U javnosti se pojavio video snimak na kome se vidi pokušaj hapšenja jednog muškarca.

Dok ga je nekoliko policajaca vodilo da ga smesti u maricu i većalo kako da ga smeste u vozilo, uhapšeni je iskoristio trenutak nepažnje i pobegao od pripadnika organa reda.

Policajci su zapucali na njega koristeći gumene metke, ali je osumnjičeni uspeo da im utekne. Kako je to izgledalo pogledajte u snimku na početku teksta.

Podsetimo, Flojd je nastradao prilikom hapšenja 25. maja u Mineapolis, a razlog što je priveden bio je što je navodno iskoristio lažnu novčanicu od 20 dolara kako bi kupio cigarete. Prilikom hapšenja, policajac Derek Čovin držao je sve vreme koleno na vratu Flojda dok je ležao na zemlji. Iako je više od osam minuta zapomagao da ne može da diše, policajac nije sklanjao nogu sa njega.

Obdukcija je utvrdila da je reč o ubistvu, a Čovin je optužen za ubistvo trećeg stepena.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA