≫ 

Misteriozna smrt stotina slepih miševa prestravila Indijce

Panika među lokalnim stanovnicima prisilila je vlast da krene u akciju i da pokuša da utvrdi uzrok smrti slepih miševa

  • 2

 

Misteriozni šišmiši, koji većinu svog života provode viseći naopako, dospeli su u žižu javnosti zbog sumnje da su odgovorni za pojavu novog korona virusa, iako ova teorija još uvek nije potvrđena. Smrt stotine slepih miševa u nekoliko indijskih država, uključujući Utar Pradeš i Bihar progoni seljane, koji to smatraju zloslutnim znakom i nagoveštajem strašnih događaja.

Panika među lokalnim stanovnicima prisilila je vlast da krene u akciju i da pokuša da utvrdi uzrok smrti slepih miševa, prenosi Sputnjik.

Iz oblasti Belgat u Utar Pradešu, krajem maja prijavljena je smrt velikog broja slepih miševa bez fizičkih znakova povrede. Meštani su izjavili da su čak 52 slepa miša uginula u roku jednog sata u jednom području.

- I ranije smo doživljavali toplotne talase, ali smrt u tako velikim razmerama nikada se nije dogodila ranije. Nešto nije u redu, iako zvaničnici pokušavaju da obesmisle problem. Kako 52 slepa miša mogu odjednom da uginu u roku od sat vremena? - kaže seljanin Ašok Varma.

Istog dana kada je prijavljena smrt 52 slepa miša, odeljenje za stočarstvo Bihar potvrdilo je smrt oko 200 slepih miševa u blizini Ara u okrugu Bojpur. Tim lekara obišao je to područje i uzeo uzorke mrtvih noćnih stvorenja zbog testiranja.

Indijski institut za veterinarstvo navodi da su šišmiši najverovatnije uginuli u Utar Pradešu zbog prekomerne vrućine.

Pesticidi koji se koriste na stablima manga takođe se smatraju mogućim uzrokom masovnog pomora misterioznih noćnih stvorenja.

Video: Kruži snimak sa tek otvorene pijace u Vuhanu, navodno opet prodaju slepe miševe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Brba

    5. jun 2020 | 01:28

    Oprskao ih neki vredni ratar,sta je tu cudno?

  • Mica opajdara

    5. jun 2020 | 19:14

    Sad je covid-19 prešao sa ljudi na slepe miševe. Treba ih sada masovno testirati na virus, narediti im da nose maske i zabraniti im da lete i love od 22 do 05,kao i zabraniti da bude veća grupa od 2 slepa miša. Svakoga dana će morati da gledaju RTS i panik dr Kona i dr. Kisić, kako bi saznali koliko ih je zaraženo, koliko njih je na respiratorima, a koliko njih je uginulo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA