≫ 

Policajac zaustavio čoveka koji je jurio 123 km/h: Na zadnjem sedištu ugledao je užasan prizor

Jednom rukom je upravljao vozilom, a drugom je obmotao pojas zmiji oko vrata

  • 0
Australijanac zmija ugriz

Printskrin: Facebook/Queensland Police Service

Australijanac Džimi (27) iznenadio se kada je vozeći auto-putem osetio kako mu se nešto mota između nogu. Spustio je pogled i našao se oči u oči s australijskom smeđom otrovnicom. Usledila je borba za goli život. Muškarac je jednom rukom upravljao vozilom, a drugom obmotao sigurnosni pojas oko zmije. Uspeo je da stane sa strane i izvadi nož.

Zmija je izvukla deblji kraj. Muškarac ju je bacio u zadnji deo automobila i požurio do obližnje bolnice jer je mislio da ga je u borbi zmija ugrizla za nogu.

Australijska smeđa zmija je inače jedna od najsmrtonosnijih na svetu. Živi na području čitave Australije. Pri ugrizu izlučuje malu količinu otrova, ali vrlo opasnu. Procenjuje se da je ova vrsta zmije usmrtila više ljudi u Australiji nego sve ostale zajedno. Broj vrsta otrovnica u Australiji, inače, nadmašuje broj neotrovnih zmija, prenosi Jutarnji.hr.

S obzirom na to da je znao koliko je važno što pre stići do bolnice, Džimi je u potpunoj panici i strahu za vlastiti život pritisnuo papučicu za gas. Dok je jurio 123 kilometara na sat zaustavio ga je policajac. Džimi je pokušao da mu objasni šta mu se dogodilo, ali policajac mu u početku nije verovao. Tek kad je video mrtvu zmiju u automobilu, pozvao je Hitnu pomoć i zamolio Džimija da se smiri.

Ova priča postala je viralna u Australiji nakon što je policija iz Kvinsledna objavila snimak s kamere koju je na telu imao policajac koji je zaustavio muškarca.

- Mislim da me je ugrizla. Bila je u automobilu sa mnom. Možeš mi poslušati otkucaje srca - čuje se kako muškarac govori policajcu.

- Počela je da se obmotava oko mene i onda je glavom krenula da udari u sedište - rekao je on.

Bolničari su na kraju ustanovili da je muškarac imao sreće i prošao bez ugriza.

- Bilo je prilično zastrašujuće. Nikad nisam bio tako srećan što vidim policijska svetla - dodao je Džimi, koji je prošao i bez kazne za prebrzu vožnju.

Video: Piton pojeo mačku ljubimicu, pa se zaglavio na tavanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA