Stariji par lavova istovremeno uspavan da ne bi morali da žive jedan bez drugog

Očekivani životni vek lavova koji žive u zoološkom vrtu je 15 do 17 godina, a oni su nadmašili sve prognoze i doživeli 21. Nažalost, oboje su počeli obolevaju od bolesti uzrokovanih starošću

  • 1

Lavovi Hjubert i Kalisa, koji su zajedno živeli u zoo vrtu u Los Anđelesu, zajedno su eutanazirani. Ovi lavovi šest godina su bili nerazdvojni i jedan bez drugog bi patili, zaključili su u upravi vrta.

Očekivani životni vek lavova koji žive u zoološkom vrtu je 15 do 17 godina, a oni su nadmašili sve prognoze i doživeli 21. Nažalost, oboje su počeli obolevaju od bolesti uzrokovanih starošću.

Hjubert je rođen u Čikagu, u Zoološkom vrtu "Lincoln Park", a Kalisa je iz Sijetla, iz Zoološkog vrta "Woodland Park". U Los Anđelesu su se upoznali 2014, prenosi Index.hr.

- Bili su harizmatični partneri, često su se mazili i odmarali zajedno - rekla je portparolka zoo vrta Bet Šafer za "Los Anđeles tajms".

- Često smo govorili da je Kalisu nemoguće videti bez Hjuberta u blizini. Iako je teško reći im zbogom, uteha je da su otišli zajedno - dodaje direktorka Zoološkog vrta Deniz Veret.

Video: Stigla prinova u beogradski zoo-vrt: Upoznajte krznenu lepoticu Koviljku, mladunče belog lava!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA