Izmet lava prodaje se kao alva: Teglica ovog smeđeg "zlata" vredi pet evra, a funkcija mu je posebna

Ideju je podstakla - korona

  • 4
Lav Foto: Pixabay

Cirkuski ukrotitelj lavova pokrenuo prodaju lavljeg izmeta i tako uspeo da finansijski pomogne svoj "Kron" cirkus koji beleži velike gubitke zbog pandemije korona virusa.

Nemački cirkus "Kron" ima 26 lavova i tigrova. Martin Lejsi koji brine o njima kaže da nije imao pojma da njihov izmet ima bilo kakve korisne sastojke koje bi bilo kome mogle biti od koristi.

Međutim, već duži niz godina ljudi su dolazili i tražili da im sakupi malo lavljeg izmeta. Kada ih je pitao zašto im to treba, tvrdili su da njegov miris odvraća mačke da ne rovare po bašti.

- Onda je i vlasnik lokalne garaže kupio od nas izvesnu količinu jer je otkrio da odvraća životinje da ulaze unutra i glođu električne kablove. Tako smo do sada prodali 2.000 lavljih kaka. Uvek kažem kupcima, ako imaju nezgodne susede, neka pospu malo po dvorištu, to će ih sigurno oterati - šali se Lejsi.

U cirkusu nisu morali da strahuju da li će imati dovoljno robe da zadovolje potrebe tržišta, ali ih je iznenadilo kako je prodaja dobro krenula.

- Možda ćemo morati da počnemo da pravimo liste čekanja, ali za sada imamo dovoljno zaliha za prodaju - hvali se ukrotitelj lavova.

Neobičan kiosk u obliku kake u kome se prodaje lavlji izmet trebalo bi da zabavi i nasmeje posetioce kad već cirkus još uvek čeka dozvolu da ponovo nastavi sa svojim predstavama.

Teglica ovog smeđeg "zlata" prodaje se za pet evra, a deo sredstava je namenjen i dobrotvornoj organizaciji koja brine o poboljšanju uslova životinja koje borave u zatočeništvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Др

    11. avgust 2020 | 07:33

    Чуди ме да још нико није пробао, макар једну кашичицу, онако, уз кафицу!?

  • Qwer

    11. avgust 2020 | 23:59

    Parola "snađi se".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA