≫ 

Škola i korona, budućnost koja zabrinjava roditelje: Da li je ovo slika poraženog čovečanstva?

Mališani u škole više ne mogu bez maski, a mnoge školske klupe sada imaju paravane

  • 4
Škola korona virus, koronavirus, kovid, učionice, učionica, maska

Foto: Tanjug/AP

Početak školske godine nam je sve bliži, a samim tim veća je i strepnja roditelja kako će njihovi mališani ubuduće pohađati nastavu. Mnoge zemlje, među kojima je naravno i Srbija, i dalje pokušavaju da ustanove koji će to biti najbezbedniji način da klinci uče, a da se pritom ne zaraze korona virusom.

Širom sveta isprobavaju razne modele pohađanja nastave, te nam stižu fotografije učionica koje su podeljene paravanima, klinaca koji u školskom restoranu jedu tako što ih staklo deli od njihovih drugara. Tokom nastave svi nose maske iznad kojih im izviruju samo radoznale oči. Časovi fizičkog poprimili su neku potpuno novu dimenziju, pa deluje da će naši klinci i klinceze moći da zaborave na ekipne sportove.

Nema više "po dvoje" u redu, đaci moraju da drže razmak... Nema više lastiša i jurcanja po dvorištu, ali ni došaptavanja na času... Što bi pojedini roditelji rekli: "Doživeli smo poraz čovečanstva bez ijednog ispaljenog metka".

Mnogi su proteklih dana na društvenim mrežama iskazali svoje nezadovoljstvo zbog ovakvog načina gajenja i učenja dece. Ma koliko bili svi nezadovoljni, izgleda da će ovo u budućnosti biti jedini način da zaštitimo one koje najviše volimo.

Ipak, zbog ovakivh mera opreza roditelji širom sveta nazvali su škole zatvorima. Pogotovo one gde zaposleni špartaju u zaštitnim odelima sa vizirima i maskama, dok se deca kreću na dva metra razmaka.

Mnogima je najveća muka što će im prvi susret sa školom ostati u sećanju po maskama i neprestanom ribanju ruku i dezinfikovanju stolova alkoholom... Niko ne može da kaže koliko će dugo sve ovo trajati, ali ono što je sigurno jeste da će nastava u školama širom sveta drastično razlikovati od ranijih godina.

Video: Šarčević: Velika je preporuka da mlađi razredi pohađaju školu, naročito prvaci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Horus

    11. avgust 2020 | 16:16

    Da, na putu smo da budemo poraženi socijalnim inženjeringom, robujući strahu u izobilju neznanja i nedostatka samosvesti.

  • Lepo

    11. avgust 2020 | 18:45

    A nastavnike zrtvujete ...

  • Mirjana

    11. avgust 2020 | 20:44

    Ne mozemo se mi ugledati na zemlje u okruzenju koje imaju i sad prilicno jake mere na snazi gde strani drzavljani prilikom ulaska idu u obavezni karantin i jos mnogo toga, kod njih od marta ni jedna sportska manifestacija nije odrzana pred publikom kao kod nas a mi bi sad kad svaki dan imamo par stotina zarazenih da se ugledamo na njih kako to oni rade i da rizikujemo zivote i zdravlje dece i njihovih porodica e pa nece moci tako, moja dece nece ici u skolu dok budemo imali i jednig obolelog ! Kad smo imali par desetina obolelih skole su zatvorene a sad kad imamo dnevno par stotina obolelih i po 10 umrlih neko bi da decu stavi u skole a prosvetari da glume doktore da im mere temperaturu odvajaju ih i sl. Moju decu nece ni leciti ni odvajati vec ce u skolu ici kad se za to steknu neophodni uslovi propisani pravilnikom medjunarodnih organizacija za zastitu i prava dece a do tada ce uciti od kuce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA