≫ 

Džaba ti mišići, ako pameti nemaš: Nosorog bi ga samleo u trenu, da slon nije iskoristio ovaj trik

Iako veći i teži, slon bi bio nemoćan pred ovim protivnikom

  • 2
Slon i nosorog

Printscreen/Twitter

Priroda je surova i u njoj vladaju zaista posebna pravila. Ipak, i tu se vidi da su u nekim situacijama moždane vijuge važnije od veličine i snage. To se najbolje oslikava prilikom susreta slona i nosoroga u divljini.

Ako ste se ikada zapitali kako bi sukob ove dve grdosije mogao da se završi, bolje bi vam bilo da se kladite na nosoroga. Razlog je jednostavan, njegov oštar rog bi mogao da dokrajči džina iz džungle. Zato je prilikom ovakvih, iako retkih susreta, slonu potrebno mnogo pameti da bi se odbranio o svog "naoružanog" neprijatelja.

Jedan slon se nedavno našao u neobranom grožđu kada je sa nosorogom ukrstio put. Srećom, slon je bio dovoljno pametan da svojom surlom zgrabi jednu granu i da je stavi sebi na glavu kako bi izgledalo kao da i on ima rog, što bi trebalo da otera neprijatelja. U prvi mah mu je to uspelo i nosorog je krenuo da se povlači. Međutim, nakon dva koraka grana je pala sa glave slona... Šta se onda dogodilo, pogledajte u snimku koji sledi.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bhm

    15. avgust 2020 | 23:53

    Odakle ideja da bi ganosorog razvalio?!Ovo su mlad slon i odrastao nosorog.Odrastao Africki slon bi pregazio svakog nosoroga i ubio bi ga jednim udarcem noge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA