Dve kafe im naplatili 720 dinara, u lokalu odbrusili na žalbe: "Idite u Dubrovnik"

Hrvati i ove godine muku muče sa bahatim ugostiteljima koji kafu naplaćuju kao da je suvo zlato

  • 4
BEOGRAD VIRUS ATMOSFERA LJUDI SEDE U BAŠTI KAFIĆA Ilustracija Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Poslednjih godina gotovo da ne prođe leto a da na društvenim mrežama ne osvane fotografija nekog turiste kojeg su "odrali" na hrvatskom primorju.

Tako poslednjih dana kruži fotografija računa jednog kafića sa Korčule, gde su gosti za dve kafe sa mlekom morali da izdvoje neverovatnih 46 kuna (oko 720 dinara). Račun bi, kažu, možda i lakše svarili da su uz kafu dobili i po čašu vode.

- Dok neki čine sve kako bi od sezone spasili što se spasiti da, nečijoj bahatosti po pitanju dizanja cena nema kraja pa ćete tako u jednom, za mene, sasvim običnom kafiću u Korčuli za dve kafe s mlekom izdvojiti 46 kuna. Cena kao na Stradunu, a lokacija i stupanj elitnosti sasvim običan. Šok bi se možda lakše podneo uz onu standardnu čašu vode koja se posluži uz kafu, ali ovog puta nije je bilo - rekao je ogorčeni sagovornik i gost lokala za Dalmatinski portal.

Cenovnik nije zagledo pre porudžbine, ali svakako nije očekivao da će ga dve kafe ovoliko koštati. Kada su novinari pozvali lokal koji je izdao račun usledio je novi šok.

Žena koja im se javila je za njih imala samo jednu poruku:  "Pođite u Dubrovnik, tamo ćete je platiti 50 kuna'', rekla je žena.

Video: Za lepa jutra: Nesvakidašnji gost pridružio se jutarnjoj kafi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA