≫ 

Jaki kao kamen: Brat i sestra postavili rekord u vuči kamiona u dalj - zubima!

Brat i sestra zajedno treniraju, jedno drugom su najveća podrška, a svetski rekordi padaju kao od šale

  • 1

Purja i Feze Sarlak su iranski brat i sestra koji se trude da obore sve rekorde u vuči kamiona u dalj - zubima!

Ovo dvoje su fascinirali okupljene gledaoce svojim podvizima snage, pod vrućim suncem njihovog rodnog grada, Ahvaza

Stariji od ovo dvoje, Purja, ima 27 godina, i neuobičajenu snagu svojih zuba je otkrio još kao tinejdžer. "Jednog dana, video sam strongmena u našem susedstvu. Izvodio je standardnu predstavu, poput vuče teških stvari, ili automobila. On je otkrio moj talenat, i ja sam mogao da povučem vozilo marke Isuzu, kada sam imao samo 10 godina", objasnio je.

Bivši  zaluđenik za borilačke sportove, fiks-idejom o vuči kamiona zarazio je i svoju mlađu sestru Feze, koja ima samo 20 godina.

"Iako sam u početku bio protiv toga, Feze je insistirala da i ona trenira. Sa 14 godina je pomerila vozilo težine od 2 tone. Uz moju podršku, i puno truda, sa samo 16 godina, ona je povukla 3 vozila odjednom, u daljinu od 23 metra, i to zubima" ponosno govori Purja o svojoj sestri.

Ovaj uzbudljivi hobi ih košta dosta na planu fizičkog zdravlja. Purja je imao brojne zdravstvene probleme povezane sa svojom strašću prema vuči kamiona. "Do sada sam operisao dva zuba i vilicu. Slomio sam ih par puta. Takođe, ovaj sport vrši veliki pritisak na kičmene pršljenove" objasnio je Purja.

Brat i sestra tvrde da su srušili sve svetske rekorde u ovoj disciplini, ali zbog nedostatka sponzora i novca, još uvek nisu mogli da plate takse Ginisovoj knjizi rekorda, te njihovi podvizi ne mogu da budu zabeleženi. Uz svakodnevne mukotrpne treninge i vežbe kondicije, planiraju da jednog dana vuku brod ili avion, pod uslovom da nađu odgovarajućeg sponzora i podršku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sexo

    11. septembar 2020 | 08:13

    Ne bih se upustio sa Feze precvika ga ko siječice mlad kalem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA