≫ 

Učiteljica tekvondoa se kašikarom bori protiv nasilja nad ženama!

Izumiteljka kaže da je njen cilj bio da se žene osećaju bezbedno kad idu same ulicama, bez da treniraju borilačke sportove kao ona

  • 1

Račna Radžendra Čaurazja je nosilac crnog pojasa sedmog stepena u tekvondou, i svesna je da bi čak i većina muškaraca odbila da joj izađe "na crtu"

Ali, ona zna da većina žena nije u toj poziciji, te je želela da im pomogne. Izumela je zaštitni uređaj za žene, „ručnu bombu“ koju je sama dizajnirala i razvila, i koja se u hitnim slučajevima može koristiti za upozoravanje policije ili pozivanje članova porodice u pomoć. Nedavno je napravila promociju tog aparata u Delhiju.

Kada se aktivira u vanrednoj situaciji, uređaj će poslati lokaciju osobe u opasnosti na brojeve koji su sačuvani u "kašikari". Granata ima SIM karticu koja može da sačuva i do 10 brojeva. Takođe sadrži brojeve za pomoć i policijske brojeve, pored brojeva za kontakt članova porodice.

Budući da je primetila porast u nasilju nad ženama, posebno u Delhiju, Račna je želela da razvije uređaj lak za upotrebu koji će pomoći ženama u nevolji. "U celom svetu, stopa kriminala se iz dana u dan povećava? Iz dana u dan vidite, kako u Indiji tako u inostranstvu, svaki dan čitate u nekoj drugoj zemlji ili u Indiji da postoje novi slučajevi, svuda. Gledajući sve to, pomislila sam kako je potrebno smisliti nešto što može da pomogne ženama “, rekla je Račna. Uređaj takođe ima "okidač"  koji pušta pucanj, čiji se glasan zvuk čuje u prečniku od celog kilometra. Zvuk pucanja privlači pažnju svih ljudi u ovom okrugu, i onda oni lako mogu priteći ženi u nevolji u pomoć.

Video: Hrabra i humana 12-godišnjakinja: Prekrila je svoje majušno telo sa 100.000 pčela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Baš

    15. septembar 2020 | 07:11

    Pa ovu tehniku je ukrala od Šešelja, to je on prvi izumeo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA