≫ 

Danska televizija deci u osnovnoj školi pokazala gole ljude da ih edukuje: Digla se prašina

Šta vi mislite o ovome?

  • 9
Danska emisija goli deca Emsija ima edukativni karakter / Printskrin: YT/DR Ultra

Petoro odraslih ljudi, različite životne dobi, bez odeće je poziralo pred učenicima jedne osnovne škole iz Kopenhagena, a sve se to dešavalo u TV emisiji Ultra, na danskoj nacionalnoj televiziji.

Reč je o emisiji edukativnog karaktera, a iako su skandinavske zemlje poprilično liberalnih stavova, ovakav model dečjeg učenja je čak i u toj zemlji podelio publiku i pokrenuo burnu raspravu, piše 24 sata.hr.

Učenici su bili pripremljeni na sadržaj emisije, a roditelji svakog od njih potpisao je suglasnost da njegovo dete sme da prisustvuje snimanju emisije, čija je ideja bila da pokaže deci različitost ljudskog tela, kao i da im objasni kako u ljudskom telu nema ništa sramotno. Svi učenici su imali između 11 i 13 godina.

Voditelj emisije ohrabrio ih je rekavši im da nema loših, ni pogrešnih pitanja, a neki od njih bez srama su postavljali pitanja "modelima". Zanimale su ih tetovaže, ljudske dlake, intimni delovi tela...

Producenti emisije objasnili su kako su s decom ranije imali potrebne razgovore, te da im je rečeno da u bilo kom trenutku mogu da napuste snimanje, ako se iz bilo kog razloga ne osećaju ugodno, no kako kažu, svih 250 dece do kraja je bilo prisutno.

Najžešće reakcije na emisiju u toj zemlji stigle su od strane desničarske Danske narodne stranke, koja je optužila televiziju, zaključivši da kvari njihovu decu i nameće im određenu propagandu. Traže da se emisija ukloni s YouTube platforme, no kako se to zasad nije dogodilo, vest su preneli brojni svetski mediji, a rasprava o ovoj emisiji prelila se na kanale društvenih mreža.

Video: Ovaj video je nаmеnjеn učеnicimа sа кljučnim prеpоruкаmа zа bеzbеdаn bоrаvак u šкоlаmа

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Marko cg primorje

    20. septembar 2020 | 15:31

    Mislim mogli su zgodnije naci ogadice se djeci

  • Dex

    20. septembar 2020 | 17:50

    Potpuno besmisleno u vreme kada sve može da se sazna na internetu...

  • Ja

    20. septembar 2020 | 15:50

    A sto niko ne nosi masku???!!!???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA