≫ 

Čuvarku u Zoo vrtu napala gorila od 200 kilograma: Odjednom se našla licem u lice sa njom

Žena je gorilu negovala od rođenja

  • 2
Zoo vrt Madrid gorila napad Printskrin: Twitter/@EmergenciasMad

Gorila u Zoološkom vrtu u Madridu napala je čuvarku, nakon čega je žena završila sa obe polomljene ruke i povredom glave, saopštili su iz vrta u nedelju.

Žena (46) obavljala je rutinske obaveze kao i svakog dana oko 10:15 sati u nedelju ujutru u delu ograđenog prostora za životinje koji je zaštićen sistemom trostrukih vrata, kada se našla licem u lice sa Malabo, 29-godišnjim mužjakom gorile.

- Tim iz zoološkog vrta uspeo je da udalji životinju, a kasnije je veterinarski tim anestezirao strelicom za smirenje. Životinja je dovedena u svoj unutrašnji prostor gde je smirena - navodi se u saopštenju iz zoološkog vrta.

Oni su dodali da se razlozi zbog kojih je životinja mogla da pristupi tom području istražuju interno, međutim, sudska istraga utvrdiće tačne detalje.

Prema nekim izveštajima, do incidenta je došlo nakon što životinja pojela svoj doručak, nakon čega je krenula na čuvara.

Gorila Malabo ima oko 200 kilograma, prenose mediji.

Čuvarka, koja u Zoo vrtu radi 19 godina, nalazi se u ozbiljnom stanju u bolnici, prenosi Euronews.com.

Žena je doživela povredu glave i otvorene prelome na obe ruke.

Zoološki vrt je rekao da su gorilu od rođenja negovali čuvari i da je obično bila "bliska sa njima".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Crnogorac

    28. septembar 2020 | 13:18

    To su nenormalno jake zivotinje snaga kao 50 ljudi....imao sam bliski susret u francuskom zoo vrtu oslobodio se gorila od 270 kg iz kaveza i pravo na mene...eskivaza prst u oko oslijepim ga ..podapnem ubije glavom od ivicnjak i mrtav na licu mijesta

  • BTW

    28. septembar 2020 | 13:49

    Iskreno, zao mi je zene koja je napadnuta. Moramo da shvatimo da je tim zivotinjama mesto u prirodi, mislite o tome. Potrebno je zatvoriti Zoos...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA