Papagaji u zoo-vrtu psovali sve žive: Rečnik im je bio toliko "bogat" da su morali da ih razdvoje

Na "udaru" se nisu našli samo posetioci, već i zaposleni u parku

  • 0
Afrički sivi papagaj

Foto: Pixabay

Zaposleni u jednom zoološkom vrtu u Velikoj Britaniji bili su prinuđeni da grupu od pet afričkih sivih papagaja koji su psovali posetioce razdvoje i sklone od očiju javnosti, javlja CNN.

Kako navode svetski mediji, papagaji Erik, Džejd, Elsi, Tajson i Bili je zoo-vrtu doniralo pet različitih vlasnika, ali su oni, pre nego što su izloženi, neko vreme proveli zajedno u karantinu, gde su jedan od drugog veoma brzo naučili da psuju, međusobno se podstičući da to čine.

- Osim onih najčešćih, poput "j*** se", u njihovom rečniku može se pronaći bilo koja druga zamisliva psovka. Mene su nazivali debelom g***** - rekao direktor zoo-vrta Stiv Nikols.

Na "udaru" se nisu našli samo posetioci, već i zaposleni u parku. Međutim, iako je posetiocima uglavnom bilo zabavno što ih ptice psuju i što psovkom mogu da im uzvrate, zbog mogućeg negativnog uticaja na decu papagaji su razdvojeni i privremeno premešteni na lokacije koje se nalaze van očiju javnosti, ne bi li se tako odvikli od psovanja.

- Nije ovo prvi put da prihvatimo papagaja koji zna da psuje. Dešavalo nam se to - kaže direktor.

Video: Pitali su ih kako podnose karantin, a njihova reakcija će vam biti dovoljna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA