≫ 

Neobičan prizor na nebu zbunio Beograđane: Fotografije nam samo stižu, otkrivamo šta je

* Neobični oblaci zbunili Beograđane * Čitaoci komentarisali da ih podseća na tepih ili ćebe

  • 20
Beogradjanka Foto: Shutterstock

Nakon nekoliko oblačnih i kišnih dana, nad Beogradom je jutros zasijalo sunce. Ako na to dodamo činjenicu i da je petak, za mnoge građane bi ovo bila dobitna kombinacija.

Međutim, jutros dok su putovali do posla, mnogi su primetili neobičnu pojavu na nebu. Tačnije, jedan deo grada je bio okupan suncem, dok je drugi bio u tami jer je na nebu bio veoma čudan oblak.

- Ovo nisu oblaci, ovo je džinovski tepih koji se prevukao preko neba - napisala nam je čitateljka koja nam je poslala fotografije.

Ono što je još jednog našeg čitatelja dodatno zaintrigiralo jeste kako to da oblak izgleda kao da je nožem isečen, te odjednom samo kreće plavo nebo.

- Izgleda kao da ga je neko polomio ili nožem presekao, nigde komešanja, nekog oblačka. Samo kao neka granica i opet plavo nebo - napisao je drugi čitatelj.

Nije ovo prvi put da se ovako neobični oblaci "valjaju" nad Beogradom. Više puta je "tepih-oblak" prekrivao grad, a granica je neretko bila baš kod Mosta na Adi, što je mnoge teralo da govore kako je u kuli mosta postavljen HAARP. Međutim, nema razloga za teorije zavere. Ovi oblaci su sasvim normalna pojava i kod nas i bilo gde u svetu.

Zovu se stratokumulusi, slojeviti niski oblaci, koji se razvijaju na visini od 1.500 do 2.000 metara. Oblik tepiha dobijaju zbog jačeg vetra iznad samog oblaka, a uglavnom se javljaju kada se događaju nagle promene vremena, kao što se baš u Srbiji i dogodilo.

Video: Pojavila se duga posle jakih pljuskova u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Срб

    2. oktobar 2020 | 12:53

    Ма шта ми рече Све појаве су нормалне и корона је нормална Нема харпа нема 5г мреже нема кемтрејса нема електромагнетних таласа Нема ништа има само теоретичара завере а видим да нема ни сиве масе у мозговима многих

  • Bgd

    2. oktobar 2020 | 13:00

    Prase nas.

  • Mirjana

    2. oktobar 2020 | 14:32

    Nista novo standardno zaprasivanje iz vazduha, sad ce tek broj zarazenih koronom da se udesetrostruci pa idemo u zatvore. Dali mi imamo zastitu svog vazdusnog prostora ili u istom radi ko sta hoce ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA