≫ 

Pogledajte i poslušajte sagu kraj potoka: Medvedi se pobili oko ostataka losa

Medvedi su veoma gladni pred zimski san i jedu sve, čak i jedva primetne ostatke losa. Ovo je ne samo spektakularan video već su snimatelji imali i odličan mikrofon

  • 1

Odvratna, ali očaravajuća saga o borbi za trup losa nastavila je u američkom nacionalnom parku Ilveston. Dva medveda su ušla u opasnu i izuzetno glasnu razmenu udaraca oko ostataka losa, ali priča je mnogo komplikovanija.

Naime, sredinom septembra medved koji je branio plen, ulovio je losa i skoro ga celog pojeo. Ostatek je zakopao u pesak na rečnoj obali. deset dana kasnije vratio se do lešine da je pojede do kraja, ali je miris privukao konkurenciju. Počela je epska bitka izgladnelih zveri u kojoj je pobedio "lovac".

Autor videa Dejvid Angelesku je pored vrhunske opreme za snimanje slike imao pri sebi i vrhunsku opremu za snimanje zvuka. Zbog toga ćete imati utisak da vam se medvedi tuku u sobi, ili pored vas, zato pazite ako video gledate sa slušalicama u ušima!

Medvedi bi uskoro trebalo da padnu u zimski san i zato u ovom periodu jedu sve što im padne šapa, a zbog potrage za hranom postaju agresivni prema konkurenciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA