≫ 

ISPRAVKA Bilbordi iz Ljubljane nisu nova mera protiv građana, u pitanju je marketinška kampanja

Fotografije su prikupile veliku pažnju na društvenim mrežama, a mnogi se se šalili kako bi neki gradovi bili puni ovakvih bilborda, posebno u Beogradu

  • 7

Na društvenim mrežama kruže fotografije iz Ljubljane na kojima se vidi kako se tamo "obračunavaju" s počiniocima raznih prekršaja.

- U Ljubljani osim što te novčano kazne zbog parkiranja na mestu za invalide i slično, osvane ti i ime na gradski pano s učinjenim prekršajem, da zna celi grad da si govedo. Bravo Ljubljana - napisao je korisnik Tvitera uz fotografije koje su postale viralne.

Na njima se vide dva panoa na kojima su navedena imena počinilaca, ali i njihovi prekršaji. Prema fotografijama, dotični Zdravko Riba kažnjen je tako s 80 evra jer je parkirao na mestu za invalide. Drugi kažnjeni s fotografija, koje već nekoliko dana kruže Tviterom, divljao je po centru i nije uzimao u obzir pešake, a takođe je kažnjen s 80 evra, prenosi Index.hr.

- To što bi kod nas ljudi namerno pravili prekršaje i plaćali kazne da im imena budu na bilbordima i panoima, to je druga stvar - našalio se korisnik Tvitera iz Crne Gore koji je podelio fotografije, a u raspravu su se uključili korisnici te društvene mreže širom Balkana.

Drugi su primetili kako se verovatno ne radi o stvarnim imenima, ali markentišku akciju opisali su izvrsnom.

- Pa skuplje bi Ljubljanu ispalo da štampaju i stavljaju ovakve bilborde za svaki prekršaj, nego što je izrečena kazna. Naravno, ovo je marketinška akcija i imena su izmišljena - jedan je od komentara.

- Kad bi ovo radili u Beogradu, grad bi bio zakrčen od panoa - još je jedna od reakcija.

Napomena: Portal Telegraf objavio je 22. oktobra 2020. godine tekst o tome da se na reklamnim panoima u Ljubljani objavljuju imena osoba koje su napravile neki prekršaj u saobraćaju. Ipak, radi se o marketinškoj kampanji u sklopu Evropske nedelje mobilnosti 2019 i u pitanju su izmišljena, a ne stvarna imena. Ova vest ocenjena je kao manipulisanje činjenicama od strane nezavisnog fact checking portala Raskrinkavanje.ba, nakon čega je izmenjen naslov originalnog teksta i dodata informacija da je u pitanju markentiška kampanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bgd

    22. oktobar 2020 | 17:13

    U Srbiji bi se ponosili time. Kad dođem u bilo koji tržni centar začudim se kako invalidi voze besna kola. Doduše reč je o invalidima u mozak ali Bože moj....

  • Орион

    22. oktobar 2020 | 17:17

    Тако се то ради у правној држави.

  • 7890

    22. oktobar 2020 | 17:29

    Pre neki dan ispred "Lidla" na mestima za invalide parkirano desetak vozila a da ni jedno nema nalepnucu za invalide. Ništa ne bi bilo čudno da parking nije bio poluprazan, ali su im ova parking mesta bila najbliža. Malo je reći SRAMOTA. Žao mi je što je to moj dragi Beograd a stid me je bilo što je sa mnom bio čovek iz jedne zapadne ambasade, čiji je komentar bio odmahivanje glavom u znak čuđenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA