≫ 

Milionski pregledi: Šaptač pčelama obara rekorde na Tik Toku

Pčelar-bloger i tiktoker, koji u isto vreme zabavlja i edukuje svoje pratioce

  • 0

Andrej Dobrosotski, 36-ogodišnji pčelar iz Sankt Peterburga, stiče milione pregleda objavljujući video zapise svojih pčelinja na Tik-Toku.

Nakon što je odustao od kuvarske karijere, odlučio je da se bavi pčelarstvom i preselio se kod tetke na selo u želji da tako stekne zaradu.

Iz humanih razloga nije uzgajao zečeve, koze ili krave, opredeljujući se ipak za održavanje pčela.

- Počeo sam da ih proučavam i shvatio sam da je to tako zanimljivo, tako filozofski. Ovo je posmatranje prirode. Ne ubijaš nikoga, samo pomažeš. I sve je nekako dobro krenulo - rekao je Andrej.

On je morao da proda svu svoju fotografsku opremu, kako bi nabavio 4 košnice (od toga tri sa 30 hiljada pčela i jednu sa 60 hiljada).

Sada drži 30-40 košnica, u kojima broj pčela varira: zimi se smanjuje na 600 hiljada jedinki, a leti dostiže dva miliona.

Ubrzo je počeo da svoja iskustva i zapažanja deli sa drugima putem društvenih mreža a sada ima više od 400 hiljada pratilaca na svom Tik-Tok nalogu. Pregledi video zapisa sa pričama o nezi i savetima za držanje pčela, dostižu nekoliko miliona, dok mnogi pretplatnici priznaju da zahvaljujući njegovim videima, više nemaju strah od pčela.

Andrej se nada da će njegov skromni blog na kraju prerasti u globalniji projekat - Interaktivni centar posvećen pčelama i bumbarima, fokusiran na obrazovanje dece.

Video pogledajte na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA