I kraljica ima dublerku koja sve nevažne poslove obavlja umesto nje: Najzad otkriveno ko je ta žena

Menja britansku kraljicu Elizabetu II već 30 godina, a za svoj posao nikada nije primila platu

  • 2
Kraljica Elizabeta Foto: Guliver/Ben Stansall - WPA Pool/Getty Images

Čitav svet se do sada pitao kako 94-godišnja britanska kraljica Elizabeta II stigne da obiđe brojne kraljevske prijeme i događanja. Odakle toj starici uopšte energije da trči sa prijema na prijem? Samo prošle godine imala ih je 295. Kraljičin raspored je, čini se, vrlo gust. Pregust da bi sve mogla da obavi sama. Ako tome dodamo i probe za većinu od događanja, scenario za kraljicu u godinama postaje nesnošljiv.

No, zato su tu dubleri, koji se popularno nazivaju i "klonovima". Znamo i od ranije kako mnogi poznati na događanja u kojima ne stignu da učestvuju šalju svoje dublere, odnosno osobe koje fizički jako liče na njih. Ponekad se tako i štite, kada im nije baš do toga da se pojave negde, jer su procenili da bi mogli da se nađu u opasnosti. Nije lako biti javna, slavna ličnost.

Sada je otkriveno kako to isto čini i kraljica Elizabeta, ali na malo drugačiji način, prenosi Jutarnji.hr.

Naime, ne postoji osoba koja povremeno menja kraljicu i pretvara se da je prava Elizabeta, ali postoji žena koja fizički liči na nju i barem malo olakšava posao vremešnoj kraljici. I to radi već punih 30 godina.

Ona je, naime, menja na probama za kraljevska događanja. Kraljica je kraljica, bavi se važnim stvarima, pojavljuje samo gde mora, pa je za njene generalne probe zadužena 62-godišnja Ela Slak koja figurom i izgledom zaista podseća na nju.

- Bila sam joj zamena više od 50 puta. Ne izgledam potpuno isto kao ona, ali sam te visine i držanja, a i imamo sličnu frizuru - rekla je Ela za BBC.

Ela je, kako je ispričala britanskim medijima, za taj posao bila angažovana slučajno, i to dok je bila u poseti BBC-u. Oni su snimali kraljicu, ali kako joj je sunce udaralo u oči, Ela se dobrovoljno ponudila da je zameni kako bi mogli da snime kadar. I tako je započela njena "kraljevska priča", jedan angažman je vodio drugom, a Ela je mogla da se oseća kao prava kraljica. Doduše, samo na probama.

Ela se vozila u kraljičinoj kočiji i prisustvovala generalnoj probi otvaranja parlamenta. Najvažnije je da čitavo vreme, kaže, sledi strogi kraljevski protokol.

Ipak, jednom kraljičinom mestu nikako ne sme da priđe.

- Nije mi dozvoljeno da sedim na kraljičinom prestolu. Mogu samo da stojim pored njega. To je vrlo strogo pravilo - rekla je Ela.

Za svoje usluge "kraljičine zamene" nikada nije prihvatila platu. Ona, naime, svoj posao opisuje kao "zadovoljstvo i čast".

- Događaji u kojima sam pomagala su sve od reda događaji koji se prenose širom sveta, koje su gledali milioni ljudi. Uvek ih pratim na televiziji i znam da ću da vidim kraljicu i pomislim "ja sam vam pomogla" - govori Ela i napominje da ona nije kraljičin "lookalike", već je "stand-in".

Ne obavlja tu ulogu zbog fizičke sličnosti, već menja kraljicu zbog praktičnosti, kako bi joj sačuvala dragoceno vreme.

Video: Čudan momenat na banketu: Tramp dodirnuo kraljicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA