Postao milioner preko noći, pao mu na kuću meteorit vredan više od 1,5 miliona evra

Planira od dela novca da napravi crkvu

  • 9
Meteorit Foto: Printscreen/Youtube/ Tribunnews.com

Muškarac iz Indonezije postao je milioner preko noći, pošto mu je na krov kuće pao meteorit vredan više od 1,5 miliona evra.

Džošua Hutagalung (33), koji se bravi pravljenjem kovčega, rekao je da radio u kuću pored njegove kada je kamen sa neba pao na njegov dom i završio u dnevnoj sobi.

- Kada sam ga podigao, kamen je još bio topao i uneo sam ga u kuću. Čula se neverovatna buka, a delovi kuće su se tresli. Kada sam ušao da vidim šta se desilo, video sam da je probijen limeni krov. Kamen koji je težak 2,1 kilogram napravio je veliku rupu - kazao je Džošua.

Analizom je utvrđeno da je reč o vrsti retke rude stare oko 4,5 milijardi godina, i na tržištu vredi više od 1,5 miliona evra, odnosno preko 700 evra za gram.

Kako navodi Metro, Džošua je za kamen dobio onoliko novca koliko bi zaradio u narednih 30 godina. Otac troje dece je rekao da će deo novca iskoristi kako bi napravio crkvu u mestu gde živi.

- Takođe, želeo bih da imam ćerku, tako da se nadam da je ovo znak da ću imati sreće da dobijem devojčicu - kazao je Džošua.

Video: Ženo, doneo sam ti zvezdu sa neba: Muž i žena brali gljive, pa pronašli meteor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA