≫ 

Do smaka sveta ostalo još samo 3 nedelje? Nova teorija kruži, posle 21. decembra više ne postojimo

Smak sveta će se, prema navodima teoretičara zavere, dogoditi uoči katoličkog Božića

  • 24
smak sveta

Foto: Pixabay

Predviđanja o Sudnjem danu, usredsređena na kalendar Maja, u mnogo navrata su lažno najavljivala kraj sveta, počevši od fenomena iz 2012. godine.

21. decembar 2012. godine smatran je "završnim datumom" ciklusa dugog 5.126 godina u mezoameričkom kalendaru dugog brojanja, a komemorativne svečanosti održane su u zemljama koje su bile deo civilizacije Maja. Neki su, pak, sugerisali da je taj datum označio apokalipsu raznim teorijama koje se kreću od dolaska sledećeg solarnog maksimuma, interakcije između Zemlje i supermasivne crne rupe ili sudara sa mitskom planetom zvanom Nibiru.

Naučnici iz brojnih disciplina brzo su odbacili predviđanja kataklizmičnih događaja čim su se pojavili, ali to nije zaustavilo senzacionalne teorije. Sada su bojnije nego ikad i to zbog 21. decembra 2020. godine.

Tog dana će Jupiter i Saturn biti na međusobnoj udaljenosti od samo 0,1 stepen - petinu prečnika punog Meseca. Taj datum je, slučajno, početak zimskog solsticija, a čuveni "predviđač" sudnjeg dana Pastor Paul Beglej veruje da je sve to recept za katastrofu na Zemlji.

- Tog dana će Jupiter i Saturn biti bliži nego što su bili od 1623. godine i neće se ponovo približiti još sledećih 500 godina - tvrdi Beglej.

On je rekao da će se ovaj redak događaj dogoditi na početku zimskog solsticija i to baš 21. decembra 2020. godine

- Majanci sada kažu da će ovo sigurno biti kraj onom svetu koji mi poznajemo - kaže Beglej.

Njegova teorija naišla je na veliku podršku na društvenim mrežama. Pojedini korisnici tvrde da je 21. decembar 2020 isto što i 21. decembar 2012. u kalendaru Maja.

- Smak sveta će se dogoditi ovog meseca - tvrdi neimenovani korisnik.

Treba napomenuti da ova predviđanja nemaju nikakvog naučnog osnova. Podstimo, kada je najavljivan prošli smak sveta oglasila se i NASA koja je 22. decembra istakla da su stanovnici Zemlje verovatno shvatili da se "juče nije dogodio smak sveta, i da su građani verovatno to već i sami shvatili".

- Uprkos predviđanjima zasnovanim na drevnom proročanstvu Maja, o misterioznoj planeti na putu sudara sa Zemljom ili obrnutom rotacijom Zemlje, mi smo još uvek ovde - saopštili su iz NASA.

Video: Preživeli smo još jedan smak sveta! Krvavi mesec nas poštedeo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA