Čudo na moru: Dva dana tražili izgubljenog moreplovca, naišli na neverovatan prizor

Bi je zadnji put viđen u petak oko 16 sati kako isplovljava iz marine

  • 1
Moreplovac Stjuart Bi Foto: Facebook/U.S. Coast Guard Southeast

Moreplovac Stjuart Bi (62) pronađen je nakon dvodnevne potrage u vodama američke savezne države Floride, piše CNN.

Bi je marinu Kejp u Port Kanaveralu napustio u petak u 16 sati, a njegov nestanak je prijavio član marine koji je rekao da Bi inače ne plovi noću.

Odmah se krenulo u poteru, a američka Obalska straža je u nedelju objavila da je 225 metara dugački brod Bija pronašao na udaljenosti od 138 kilometara od istočne obale te savezne države kako se drži za pramac svog potonulog broda.

- Spasavanje života na moru je naš poziv. Ovo je zaista neverovatan ishod koji pokazuje povezanost svih moreplovaca i naše zajednice - rekao je kapetan Mark Vlaun, zapovednik sektora Američke obalne straže.

U akciji spasavanja učestvovali su i avioni i svi brodovi koji su tog trenutka bili u blizini. Nakon spasavanja nije bilo reči o zdravstvenom stanju Stjuarta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Zoran

    30. novembar 2020 | 17:39

    Prica je sasvim ok I hvala bogu da je spasen ali ja kao bivsi pomorac i koji sam tim vodama prosao bezbroj puta mogu konstatovati da nije mogao izaci na more sa navedenom duzinom broda od 225 metara.... 25 metara bi vec bila pristojna duzina za jednog covjeka da se otisne na more.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA