Ovi pingvini su hit: Vole da posećuju bioskop, muzeje, stadione... Ali zašto?

Dele ih po grupama i to na osnovu toga kako se međusobno slažu

  • 1
Pingvin, Pingvini

Foto: Printscreen/bbc,com

Pingvini akvarijuma u Čikagu postali su pravi globalni fenomen i jako su popularni na društvenim mrežama.

Naime, ono što je privuklo veliku pažnju jeste što su tokom pandemije korona virusa pingvini iskoristili prazna mesta, te su otišli na malu ekskurziju i posetili lokalne stadione, muzeje, čak i bioskopske sale.

Jedna od radnica akvarijuma, Trejsi Dikins, objasnila je zašto to rade.

- To je nešto što organizujemo često. Vodimo redovno pingvine na ekskurzije zato što je to zapravo dobro za njih. Dobro je što tako fizički vežbaju, putovanja ih metalno stimulišu, a i imaju priliku da osete totalno druga okruženja i zvukove - objasnila je Trejsi.

Akvarijum u Čikagu ima 36 pingvina, tako da ih faktički organizuju po grupama.

- Očigledno je da ne možemo svih 36 pingvina svakog dana da vodimo svugde u isto vreme, tako ih rotiramo na osnovu toga kako se jedni slažu sa drugim pingvinima i na koje mesto idemo. Neki koji su tek došli još se navikavaju na izlete, tako da njih uglavnom vodimo na kraća putovanja kako bi se bolje adaptirali na istraživanje - objasnila je ona.

- Sve je počelo sa našim 32- godišnjim pingvinom Velingtonom, koji je jedan od najstarijih u akvarijumu. Odveli smo ga na izložbu o Amazoniji i delovao je da je prilično znatiželjan i zainteresovan. Razgledao je okolo. Objavili smo video o tome i tako je sve krenulo - kaže Trejsi, a prenosi BBC.

Ona je istakla da se trude da neko od radnika uvek bude u blizini pingvina kako se neki od njih ne bi izgubio.

- Pingvini su prilično mali. Naši Magelanovi pingvini imaju između četiri i šest kilograma tako da bi moglu da se uvuku u neka mala mesta ako bi želeli. Postaramo se da ih uvek pratimo. Međutim, pošto imamo jako dobar odnos sa njima, vrlo često oni nas traže, tako da nije toliko teško da pazimo na njih - objasnila je Trejsi.

Video: Bračni par pingvina prošetao među dinosaurusima, pa su pobegli glavom bez obzira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA