≫ 

Ruska "mašina za ubijanje": Tenk Terminator obara avione, a nuklearna eksplozija mu ništa ne može

Najnoviji snimak prikazuje kako Terminator ispaljuje rakete i uspešno pogađa ciljeve, poput neprijateljskih oklopnih vozila, helikoptera i aviona koji nisko lete

  • 14

Rusija je objavila novi video snimak zastrašujućeg tenka Terminator koji je otporan na udare nuklearne eksplozije i može da obara avione.

Tenk BMPT-72, kojeg svi zovu "Terminator" predstavljen je 2013. godine i prvi put je korišćen u ratnim dejstvima 2017. godine u Siriji.

Najnoviji snimak prikazuje kako Terminator ispaljuje rakete ka borbenim ciljevima, koji mogu da budu bilo neprijateljska oklopna vozila, helikopteri ili avioni koji lete nisko.

- Terminator je višenamenesko borbeno vozilo, sa moćnim oružjem i modernim uređajima za kontrolu vatre - navodi se u objavi Ministarstva odbrane.

Tenkovi BMPT-72 imaju četiri raketna bacača, dva automatska topa, dva lansera i mitraljez. Konstruisani su tako da mogu da podnesu udare u slučaju nuklearnog udara i imaju zaštitu od radijacije.

Posada od tri člana zaštićena je od biološkog oružja zahvaljujući specijalnim sistemima odbrane.

Video: Američka mornarica dobila svoje najjače lasersko oružje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA