≫ 

Francuz ostavio deo nasledstva mačkama u muzeju Ermitaž

Mačke su ostavile takav utisak na francuskog državljanina Kristofa Botara da je odlučio da im u testamentu zavešta deo svog bogatstva

  • 0
mačaka mačke u ermitažu Foto: OLGA MALTSEVA / AFP / Profimedia

Umetnička zmirka muzeja Ermitaž možda je jedna od najupečatljivijih na svetu, ali za neke posetioce mačke u ovom objektu čine posetu nezaboravnom. Dovoljno nezaboravnom da ih uključe čak i u testament.

Mačke su ostavile takav utisak na francuskog državljanina Kristofa Botara da je odlučio da im u testamentu zavešta deo svog bogatstva, izvestila je stranica Fontanka.ru sa sedištem u Sankt Peterburgu, pozivajući se na direktora muzeja Mihaila Piotrovskog.

- Mačke imaju svoje zaštitnike. Nedavno je neko u Francuskoj odredio malu sumu našim mačkama i trenutno smo na vezi sa advokatima zbog toga. Zaista je veoma dirljivo - rekao je on.

U podrumima Ermitaža trenutno ima najmanje 50 mačaka koje služe kao zvanični lovci na miševe u muzeju. Iako su neophodno osoblje, mačke opstaju samo zahvaljujući donacijama, što Botarov poklon čini potrebom, a ne luksuzom, prenosi "The Moscow Times".

- Čovek je umro i nasledstvo je podelio između svojih bliskih rođaka, francuske organizacije za zaštitu životne sredine i mačaka Ermitaža, iako je deo mali u poređenju sa prve dve - potvrdila je predstavnica za štampu mačaka Marija Hatunen.

Botarovo zanimanje i njegova veza sa muzejom ostaju nejasni, ali predstavnici Ermitaža veruju da je on bio "običan, skroman čovek". Takođe, nije potvrđeno da li je Botar uopšte ikada posetio Ermitaž.

Video: Crna mačka, zgodni mačor: Ovaj frajer i njegova ljubimica postali su internet senzacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA