Svekrva od 8 kvadrata dečije sobe napravila rajski kutak za snajku iz Kruševca

Sobičak, ova Hrvatica je za sina i snajku iz Kruševca pretvorila u pravi, mali kutak

  • 25
Karmela, Snajka

Sam početak radova u sobici Foto: Privatna arhiva

Stara krilatica kaže da kada ima volje, pronađe se i način da se nešto i ostvari, posebno kada je ljubav u pitanju. Primer toga je Karmela iz Bjelovara, koja je uz dosta truda, kreativnosti i želje, renovirala sobicu u porodičnoj kući i pretvorila je u mladenački raj za sina i snajku iz Kruševca.

Karmela se na Fejsbuk grupi "Majstor u svom domu" pohvalila fotografijama, na kojima se vidi kako je soba od nepunih osam kvadrata pretvorena u lep kutak i privukla simpatije korisnika te društvene mreže.

Kako kaže za “Telegraf.rs”, ova 51-godišnja žena želela je da sinu i snajki priredi ugodno mesto “koje je nastalo sa puno ljubavi”, kada dođu u posetu.

- Sin mi se odselio u Irsku. Prošle godine se oženio, a snajka je iz Kruševca, tako da sam odlučila njegov sobičak da pretvorim u ovo što je nastalo sa puno ljubavi. Želela sam da imaju svoj kutak kada oboje dolaze ovde.

On pristiže iz Dablina, a ona iz Kruševca, jer ona još nema vizu da se spoje kao porodica u Irskoj - priča Karmela za naš portal.

Ističe da svi u ovo vreme “nastojimo nešto i da uštedimo”, te nam kaže da je stara sobica prodata i da je taj novac uložila u novi nameštaj i renoviranje.

Restaurirana stara lampa

 

- Kupili smo krevet na podizanje sa velikim mestom za posteljinu i dvokrilni klizni ormar, koji nas je koštao oko 5.000 kuna (oko 660 evra). Pošto kad jednom jedva nagurate sav nameštaj, više vam ne pada na pamet da ga rastavljate.

Dali smo majstoru da hobluje parket i izlakira ga - objašnjava nam ova žiteljka Bjelovara kako je tekao proces renoviranja.

- Pošto je stolarija stara, a prozorčić je na severnoj strani, unajmili smo lokalnu firmu da nam po meri izrade PVC prozor. Krpili smo rupe na zidovima, pošto je stari nameštaj bio urađen po sistemu viseće kuhinje, sa tiplovima u zid. Gletovano je gde je trebalo, šmirglano, a zatim okrečeno u “dve ruke” - dodala je ona.

Karmela nam je objasnila da je uradila police kako bi mogla maksimalno da iskoristi prostor u delu sobe između dimnjaka i zida, te je okačila tu i sliku da upotpuni kompletan ugođaj.

- Takođe, restaurirali smo staru noćnu lampu koja je bila spremna za otpad. Danas smo naručili i žuti čupavi tepih za ulaz u sobu - kaže ona za “Telegraf.rs”.

Sve samostalno uči

 

Ova domaćica nam je otkrila da u slobodno vreme voli da radi nešto za sebe, te u njoj čuči duša prave umetnice.

- Oduvek sam radila nešto sa rukama da bih upotpunila vreme i sve sam naučila samostalno. Tako su nastajale kreacije, a neke od njih ostale su kući, kao što su teglice od smese cel-beta, akrilnih slika na staklu koje sam palila plamenom i dekupaži.. Uglavnom mi najviše leže majstorski poslovi preuređenja u samostalnoj izradi - kaže Karmela za naš portal.

Video: Pneumatskim čekićem joj ishoblovao parket jer ga je prevarila sa drugim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bojana

    5. decembar 2020 | 08:48

    E to je majka koja voli svog sina. Kad bi više bilo takvih, kad bi više želele da im sin i snaha budu srećni zajedno, manje bi se brakova raspadalo i manje bi bilo nesrećnih muškaraca.

  • Whiteshar

    4. decembar 2020 | 20:56

    Ljubav izmedju snajke i svrkve je protiv prirodni blud 😂😂😂😂

  • Jasmina

    4. decembar 2020 | 22:51

    Ne vidim zasto se cudite odnosu izmedju svekrve i snaje.Vrlo je lep gest kojim je ova zena htela da obraduje sina i snaju.Sobica je simpaticna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA