Ona je "dete godine": Magazin "Time" prvi put dodelio ovu titulu

Tinejdžerka je iz Denvera, Kolorado, i rekla je da se nada da će nadahnuti druge u sanjarenju ideja za "rešavanje" svetskih problema

  • 2
Dete godine Time Foto: Tanjug/AP

Petnaestogodišnja naučnica Gitandžali Rao proglašena je "detetom godine" i to je prvi put da je magazin "Time" nekome dodelio ovu titulu.

Mlada naučnica je izumela niz novih tehnologija, uključujući uređaj koji može da identifikuje olovo u vodi za piće i aplikaciju uz dodatak za "Chrome" koja koristi veštačku inteligenciju za otkrivanje nasilja na internetu.

Tinejdžerka je iz Denvera, Kolorado, i rekla je da se nada da će nadahnuti druge u sanjarenju ideja za "rešavanje" svetskih problema.

Da podsetimo, magazin "Time" je prvo počeo sa proglašavanjem "Čoveka godine", da bi 1927. godine ta titula postaka "Ličnost godine", ali ovo je prvi put da imamo i "najbolje dete".

Prošle godine je klimatska aktivistkinja Greta Tunberg proglašena za ličnost godine kada je imala samo 16 godina.

Video: Lice i naličje progresa i ekologije: Razvijene zemlje e-otpadom truju Afriku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mara

    5. decembar 2020 | 12:42

    Odmah je dovedite kod nas u C.G nama su potrebni eksperti iz svake oblasti, ovi predhodni su takodje bili eksperti ali sami iz odredjenih oblasti. Onako nekako su se fokusirali na samo jednu oblast.😴

  • Lejla

    5. decembar 2020 | 15:25

    Starmala...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA