≫ 

Marija za 660€ napravila kuhinju iz snova: Toliko dobro izgleda da je njena snaja mislila da je nova

Marija i njen suprug su uz malo truda, puno ljubavi i pomoći prijatelja pretvorili staru kuhinju u onu iz snova

  • 18
Marija Peruknić, kuhinja, renoviranje Foto: Marija Peruknić/Pritvatna arhiva

Mnogi kada pomisle na renoviranje stana, odmah počnu da se sabiraju i oduzimaju, i često odustanu od ideje verujući da im je potrebno nekoliko hiljada evra da svom domu daju novi sjaj. Međutim, nije uvek tako. I stare stvari mogu da zablistaju uz malo truda i novca, a na kraju izgledaju mnogo lepše od onih koje viđamo u salonima nameštaja.

Bračni par Perkunić iz Pule dugo je razmišljao kako da ulepša kuhinju u svom stanu. Kada su Marija i njen suprug kupili nekretninu, uz nju su dobili i staru kuhinju od tamnog drveta, koja je bila tu bar 30 godina. Nisu je menjali u startu jer je, kako nam kaže Marija, bila super očuvana.

- Imala je sitna oštećenja. Međutim, budući da je prostorija baš svetla, ali dugačka i uska, ta tamna kuhinja nije nikako pristajala - otkriva nam Marija šta ju je pokrenulo na akciju.

Njoj je bilo žao da kuhinju tek tako baci, a sve i da je htela, cene novijih kvalitetnijih kuhinja bi je uvek odvratili od te zamisli. Zato su odlučili da kuhinju "osveže", a kada su sve završili, Perkunići su dobili kuhinju koja je verovatno lepša i kvalitetnija od bilo koje koja bi im stigla iz nekog salona.

- U renoviranju kuhinje učestvovali smo suprug, njegova ekipa prijatelja i ja. Prijatelji su nam pomogli u bojenju i montaži zidnog panela, odnosno obloge i radne ploče - priča Marija za Telegraf.rs.

Sve je počelo skidanjem frontova i detaljnim ribanjem kako bi se uklonila sva masnoća.

- Zatim su zagitovana oštećenja, pa je sve išmirglano i bojeno kompresorom, sa dvokomponentnom poluiretan mat bojom za drvo - priča nam Marija kako su tekli radovi.

Radovi na obnovi starih delova i nisu dugo trajali, ako se u obzir uzmu sve okolnosti.

- S obzirom na to da svi imamo radne obaveze, radovi na uređenju su trajali desetak dana. Doduše, čekali smo oko mesec i po dana na radnu ploču i panel - otkriva naša sagovornica i dodaje da su u kuhinji osim panela i radne ploče jedino nove ručkice.

Snajka bila ubeđena da su kupili novu kuhinju

- To je jedino što smo kupili novo, u jednoj prodavnici. Ukupan makeover je koštao oko 5.000 kuna, tačnije nešto manje od 700 evra - kaže nam Marija.

Fotografije kuhinje pre i posle restauracije postavila je na Fejsbuk stranici Majstor u svom domu i dobila je mnogo pozitivnih komentara. Naravno, prijalo je što nepoznati ljudi hvale kako izgleda nešto u šta su ona i suprug uložili ljubav i trud. Najveće iznenađenje usledilo je kada se pohvalila bliskim ljudima.

- Poslala sam snaji koja živi u Nemačkoj slike nove kuhinje. Ona komentariše oduševljeno kako joj se sve sviđa, pa me pita gde smo je kupili. Ona uopšte nije pozezala da je to ona stara kuhinja - kaže naša sagovornica.

Svako ko je došao ostao je oduševljen promenom u Marijinom domu, a njoj samoj i dalje treba vremena da se navikne na novi izgled kuhinje.

- Još se navikavam i čudim se sama sebi kako je super ispalo - kroz smeh kaže Marija.

Video: Od kombija je sastavio najveću slagalicu u životu: Karantin 2020. iskoristio na najbolji način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA