≫ 

Od monaha do ženskog modela: Neverovatno putovanje kroz dve suprotnosti

Ona je razbila sve stereotipe i njeno putovanje mnoge šokira a neke i iznenađuje

  • 1

Bivši budistički monah sada je svetska senzacija nakon što je srušio barijere kada je posato prvi tibetanski transrodni model.

Tenzin Mariko, čije je rodno ime Tenzin Ugen, po rođenju je bila muškarac. Odrasla je sa šestoro braće u Indiji, a njeni roditelji su napustili kinesku provinciju Tibet 1990-ih.

Uprkos tome što od devete godine znala da je zapravo žena, Tenzin je provela godine u monaškom obrazovanju, ali u toj odori se nikada nije osećala sasvim dobro.

Pre 7 godina, Tenzin je prisustvovala svadbi svog druga na kojoj je nosila haljinu, periku i štikle, i tada je shvatila da se zapravo kao žena oseća najprirodnije i najsamopouzdanije. Bio je to trenutak eureke za Tenzin koja se posle toga podvrgla operaciji promene pola.

Odluka je dovela do njenog  izgnanstva iz monaške zajednice, kao i tuče zlostavljanja.Ali to je nije sprečilo da konkuriše na izbor za Miss Tibeta 2015.

Pet godina kasnije, Tenzin uživa u svom novom načinu života - stekavši 20.000 pratilaca na društvenim mrežama, uključujući mnoge Tibetance.

Ona se sada profesionalno bavi plesom i planira da se oproba u industriji šminkanja.

Kako ona sada izgleda i kako je pre izgledala, možete pogledati u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA