≫ 

Danju radili, popodne sami gradili kuću: Za 18.000 evra napravili čudo, a zbog ovoga je jedinstvena

U malecnu kuću stali su kupatilo, kuhinja, bračni krevet, a imaju i mini dnevni boravak. Tu je i terasa, da mogu da uživaju u lepom vremenu, a uvek na kraju mogu da se presele ukoliko im nešto ne odgovara

  • 7
Kuća na točkovima, Kanada, uradi sam

Sami izgradili kućicu iz snova Foto: Rupkorea/Imgur

Svuda pođi, kući dođi! Osim u slučaju da niste izgradili kuću na točkovima, koju bukvalno možete da "vodite" sa sobom. Upravo je savršenu pokretnu kuću jedan mladi bračni par iz Kanade napravio za oko 18.000 evra, a kuća je toliko kvalitetno urađena da bi mnogi verovatno poželeli da žive u njoj.

Korisnik Reddita Džejson Rupke odlučio je da sa korisnicima da podeli tajnu kako su on i supruga uspeli da izgrade mobilnu kuću u koju je čak stao i garderober.

Tu je kupatilo, sa sve tuš kabinom, mini kuhinja, bračni krevet, a našlo se mesta i za veliki televizor.

- Znali smo da jednog dana želimo da izgradimo našu kuću. Tako da sam krenuo da se bavim stolarijom i malo pauzirao studiranje... Trebalo mi je neko vreme da pohvatam konce kako i šta, a onda smo došli na odluku da krećemo sa projektom. Znali smo šta hoćemo i prvo što smo uradili jeste da smo kupili prikolicu. Imao sam nešto para u šteku i uspeli smo sve ovo da napravimo a da se nismo zadužili nijedan jedini dinar. Na kraju nas je sve koštalo oko 28.000 kanadskih dolara (oko 18.000 evra) - objašnjava mladić.

Kaže da im je bilo potrebno oko dve godine da sve završe, s obzirom na to da su radili i studirali. Kada bi završili sa dnevnim obavezama, bacali bi se na radove u kući.

Sami su napravili i projekat za kuću, gledajući na internetu razne ideje. Ono što im je bila zvezda vodilja jeste to da će ovu kuću jednog dana moći da unovče. Ili će je iznajmljivati ili će je prodati i zaraditi, veruju, duplo više nego što su nju uložili. U međuvremenu, moći će da uštede tako što neće plaćati kiriju, ili boravak ukoliko odluče da otputuju negde.

Imaju i kutak za spavanje

 

Tvrdi da su u kući, osim krova i instalacija za gas, sve radili sami. Za ono što su morali da plate obratili su se prijateljima, koji su im posao završili po pristojnoj ceni. Uspeli su da izvuku i tavanski prostor gde im je kutak za spavanje, jer su uklopili visinu kuće u propisane gabarite vozila koji smeju da se nađu na drumu.

Nakon što su pronašli i kupili adekvatnu prikolicu shvatili su da u ovoj kući žele da imaju apsolutno sve, pa čak i podno grejanje.

U svom postu na Imguru, on je detaljno objasnio koje je sve materijale koristio, šta je vario, a šta je lepio i zašto je baš doneo takvu odluku prilikom radova. Svaki detalj u ovoj maloj, ali veoma funkcionalnoj kući, detaljno je osmišljen. Čak su napravili i izdignutu platformu da bi odvojili deo za sedenje od kuhinje i kupatila.

Na sve su mislili, pa su tako ispred ulaza napravili i malu terasu, gde leti mogu da piju kafu.

Štedeli su gde god su mogli. Neki prozori koji su ugrađeni na kući su polovni, a neke su pak, morali da naruče.

Da bi dobili ideje za opremanje kuće, razgledali su stare kuće po Kanadi i tako su, malo po malo, davali svom domu finalni izgled. Ako im se nešto ne bi svidelo što bi videli, tražili su na internetu druge solucije.

Zanimljivo je to što je supruga nesebično pomagala prilikom izgradnje... Ukucavala je eksere, hoblovala pod, radila je sve kako bi njih dvoje konačno mogli da se usele pod "svoj krov".

Kaže da sprovođenje vodovodnih i elektro-instalacija nije bilo mnogo teško, s obzirom na to da je bio u pitanju mali prostor. Tu su kaže i posude za "otpad", a napravio je čak i tablu sa osiguračima.

- U kupatilu je postavljena i ventilacija, a urađen je i sistem koji odvaja tečno od čvrstog i potom to sve ide u odvod. Ventilacija radi sve vreme. Godinu dana živimo u kući i nikada nismo osetili neprijatan miris da nam dolazi odatle - tvrde supružnici.

On kaže da mu je supruga bila neverovatna podrška.

- Kada su bili gotovi "grubi radovi" tu je ona zasijala. Ne bi bilo ove kuće da nije bilo nje. Sve detalje što vidite, to je ona. Pomogla je u polaganju i sređivanju podova - ističe on.

Kaže da mu je jedan od najvećih izazova bio da napravi elemente za kuhinju. Tvrdi da je to bilo "ludih par dana". Na kraju je sve ispalo baš onako kako su zamislili.

Pravo osećaj kuće su dobili tek za božićne praznike, kada je porodica došla u posetu. Kaže da je bilo malo "tesno", ali da su se super proveli.

- Televizor ima i nosač pa smo mogli da ga okrenemo tako da svi gledaju. Instalirao sam i zvučnike, a žice sam posakrivao - kaže mladić.

Video: Ukrašena kuća u Kočinom Selu kod Jagodine atrakcija u čitavom kraju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Boki

    22. januar 2021 | 23:01

    U Srbiji bi mogao u dvoriste da je parkiras jer nikad ne bi mogao proci tehnicki niti dobiti papire da se koristi u svrhu za koju je napravljena. Ovo moze u Kanadi i Americi kod nas, zbog birokratije sudnjeg dana je beskorisna, nazalost! Kod nas ako stavis LED dnevna svetla na auto neces proci tehnicki a nesto ovakvo je suvisno i pomisljati!

  • Ivan

    22. januar 2021 | 20:05

    Sjajna ideja kako potrositi tolike pare... U srbiji toliko kosta celo imanje okolina panceva a o jugu srbije da ne pricam kupio bih 2 jutra zemlje😂

  • DARKO 100%

    22. januar 2021 | 17:17

    Vrlo lepo i kreativno i podsticajno za neku ideju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA