≫ 

Samohrana majka sama renovirala oronulu kuću za samo 5.000€: Sve izgleda savršeno, a otkriva i kako

Kada se pre dve godine uselila sa svojim dečacima u oronulu kuću shvatila je da će sama morati da zasuče rukave i napravi za mališane dom iz snova

  • 12
Renoviranje kuće, Šarlot Gridi Ovako je kupatilo izgledalo kada se Šarlot uselila u kuću Foto: Instagram/missgreedyshome

Samohrana majka dvoje mališana uspela je da renovira svoju kuću i napravi "dom iz snova" sa budžetom od svega 5.000 evra. Možda ovo zvuči puno, ali kada je Šarlot Gridi (28) iz Velsa ušla u svoj novi dom, shvatila je da je sve toliko ruinirano i prljavo da retko ko bi u tome želeo da živi.

Za nju nije bilo dvojbe, odlučila je da zasuče rukave i da sa svojih deset prstiju napravi dom u kojoj će njeni mališani Enzo (7)  i Brodi (4) uživati.

Ona kaže da je kuća bila "katastrofalna" kada je ušla u nju. Svuda je pronalazila opuške, pribor za drogu i đubre... Nije joj bilo lako, ali je uspela sve da preuredi. Za renoviranje joj je bilo potrebno dve godine, ali je vodila računa o svakom utrošenom dinaru i nije želela da troši novac ukoliko nije neophodno.

- Uvek sam volela "uradi sam" projekte, i trudila sam se da uvek nešto preuredim koristeći isključivo novac koji sam imala na raspolaganju - kaže Šarlot, koja je na svom Instagram profilu podelila mnogo fotografija pre i posle renoviranja.

Ideje je pronalazila na internetu, a kaže da od malena bila zaljubljenik u kreativnost i obožavala je da gleda kako ljudi sami renoviraju kuće i starim stvarima unose svežinu.

- Sama sam renovirala i dekorisala. Nisam imala novca da radim kupatilo i kuhinju kada smo se uselili, te sam sve sredila sa onoliko novca koliko sam imala - kaže Šarlog.

Ona otkriva da je u renoviranje ove dve prostorije uložila oko 800 evra. Kaže da je stavila vinil podove, koji su je koštali oko 60 evra, a da ih je sama sekla i lepila.

Ormarić za lavabo je platila 50 evra i uložila još 10 da bi ga ofarbala onako kako ona želi. Potom je kupatilo dekorisala predmetima koje je imala od ranije.

Kaže da negde nije mogla da zaobiđe novčana ulaganja, morala je da kupi pločice, što ju je koštalo oko 150 evra, farbu oko 70 evra, utičnice što je bilo dodatnih 30, novu plafonjeru, ali i ručke za kuhinjske elemente i ormariće, koji su je stajali oko 50 evra.

Šarlot tvrdi da je sve uspela da uradi uz pomoć rođaka i da nije unajmljivala majstore za radove po kući. Nakon dve godine smatra da je konačno završila sa preuređenjem doma.

- Bilo je tu raznih trikova. Kupila sam pločice i nalepila ih preko starih u kuhinji. Kupila sam farbu da prefarbam radnu površinu ali i ostale elemente u kuhinji - kaže ova mlada mama.

Odlučila je i da zameni ručke, tako da sada kuhinja izgleda kao da je skroz nova.

- Baš sam ponosna i prezadovoljna onim što sam uradila. Znam da sam pala na nos da mojim dečacima obezbedim udoban i topao dom - kaže mama Šarlot.

Za sve one koji se dvoume da li da otpočnu sa renoviranjem iz straha da li će imati novac za sve ono što su zamislili, Šarlot poručuje da budu uporni.

- Pre dve godine ja nisam imala ništa, ali nisam odustala. Uvek postoji svetlo na kraju tunela, i kada nemate novca da kupite novu kuhinju ili platite majstore da vam urade kupatilo, uvek postoji način da nešto sami preuredite i da učinite da izgleda kao novo - kaže Šarlot.

Ona je dala savet ljudima i kako da uštede.

- Nemojte kupovati nove kuhinjske elemente, ili menjati frontove, kupite farbu i sami je ofarbajte

- Promenite ručke na ormarićima, taj mali detalj stvoriće utisak kao da su ormarići novi

- Ako nemate novca da lupate pločice i izlivate podlogu, nalepite druge pločice preko njih. Postoje pločice koje su baš za to namenjene

Pogledajte još ideja za renoviranje kuća i stanova, po principu "uradi sam".

Video: Zasijala kuća voždovačkog Deda Mraza, promenio je dekoraciju: Ove godine Vuk ima apel za sve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Madam X

    26. januar 2021 | 12:32

    A kako kod nas samohrana majka da uštekuje "samo" 5 hiljadarki?

  • Lila

    26. januar 2021 | 16:28

    Ovo sa 5000e nemoguce

  • Posmatrac

    26. januar 2021 | 16:40

    Za 5000 evra nema šanse da ovako renovira,da je rekla deset pa da poverujemo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA