≫ 

Porodica za 6 dana od starog kupatila napravila čudo: Nijednu pločicu nisu lupali, sve izgleda novo

- Najteži deo posla je bio iscrtavanje ravnih linija između različitih boja - kaže Simona za naš portal

  • 12
Renoviranje kupatila, Simona Hofer Foto: Privatna arhiva/Simona Hofer

Renoviranje kupatila zna da bude prilično pipav i naporan posao, ali uz ljubav, želju i uloženi rad, svakom prostoru može da se "udahne novi život".

Da je sve moguće govori i "projekat" Simone Hofer iz Samobora u Hrvatskoj, koja je zajedno sa svojim ukućanima uspela pretvori oronulo kupatilo od osam kvadrata u prostor koji izgleda kao da je unutra sve novo, a za obavljenje radove pobrala je simpatije na Fejsbuk grupi "Majstor u svom domu".

Pločice i fuge su prefarbane, a ubačeni su novi elementi. Kako kaže za "Telegraf.rs", sve u vezi sa renoviranjem uradili su sami, zajedničkim snagama.

- Renovirali smo zajedno moji roditelji, verenik i ja. Većinu priprema podloge za boju sam ja odrađivala, jer sam bila na godišnjem odmoru. Dok bi se ukućani skupili, potegla bih svim silama da što više uradim - priča 24-godišnja Simona za naš portal.

Kako nam je kazala, za ovu "transformaciju" kupatila trebalo im je manje od nedelju dana.

- Za radove nam je bilo potrebno šest dana. U ponedeljak ujutru sam počela sa rasklapanjem i čišćenjem kupatila, a završili smo u subotu uveče - objasnila je ona.

Simona, inače po profesiji enolog koji radi u struci, ističe za naš portal da i u slobodno vreme voli nešto da pravi i stvara nove stvari, a navodi da u prilog tome ide i renoviranje ovog kupatila. Kako nam je priznala, iznenadila se kako su radovi tekli, ali bilo je teških stvari koje je trebalo da se odrade.

- Usudila bih se da kažem da su radovi tekli iznenađujuće dobro. Najteži deo posla je bio iscrtavanje ravnih linija između različitih boja. Uglavnom, ako nešto zaista želite i potrudite se, te ako radite sa ljubavlju i kompromisima, ispadne jedna zaista dobra priča kao što je ovo kupatilo - priča Simona za naš portal.

Boja za pločice stajala ih je oko 200 evra, a ističe da se sve osuši za 48 sati. Kako je objasnila, ofarbane pločice održava kao i "obične", te ih čisti pranjem i alkoholnim maramicama.

Ističe da je ih je renoviranje ukupno koštalo oko 900 evra, a pored farbe, novac su potrošili na dodatke kao što su tepih, tuš, tuš kabina koja je došla na kadu, slavinu i lavabo.

Pogledajte još ideja za renoviranje kuća i stanova, po principu "uradi sam".

Video: Devojčica se zatvorila u kupatilo i napravila haos, mami se i nije toliko svidela njena igra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Maverick

    27. januar 2021 | 13:09

    Čuj ovaj šest dana onaj sedam dana,a ja sam počeo da planiram i još nisam počeo da radimn...ima vec 5 godina.

  • Дража

    27. januar 2021 | 11:54

    Пренатрпано!

  • bb

    27. januar 2021 | 11:56

    I šta je sad tu čudo i toliko spektakularno 6 dana bre... Ja moju kuhinju sve olupao srušio zid napravio police, pločice zidne lepio, pod ravnajući sloj, laminat, prepravka struje, vode, dekorativna rasveta, itd... sve sam 7 dana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA