≫ 

Sjajan trik: Od nekoliko kutija i lestvica napravila kamin u stanu, prizor greje u hladnim danima

- Unutrašnjost kamina je ojačana letvicama, tako da kamin bez problema može da izdrži i televizor - kaže Valentina za Telegraf.rs

  • 0
Kamin, Valentina Jeftić Conjar

Foto: Privatna arhiva/Valentina Jeftić Conjar

I najmanji detalj može katkad potpuno da promeni ambijent mesta u kome živimo, bilo da je to kuća ili stan, i učini ga zanimljivijim i toplijim.

Posebno što za to i nekada i nije potrebno mnogo truda, vremena i novca, a za neke stvari su nam dovoljni materijali koji su nam u kući i pri ruci.

Primer toga je Zagrepčanka Valentina Jeftić Conjar, koja je od kartonskih kutija i nekoliko letvica napravila imitaciju kamina koji izgleda sjajno. Ova 33-godišnja majka dvoje dece opisala je za “Telegraf” kako je izradila ovaj stambeni detalj.

- Iskoristila sam jako veliku kutiju. Sklapelom sam je isekla na 30 cm debljine. Sve je lepljeno vrućim lepkom i lepkom za karton. Unutrašnjost kamina je ojačana letvicama, tako da kamin bez problema može da izdrži i televizor. Od ostatka kartona napravljena je "kapa" i postolje - kaže Valentina za naš portal.

- Za “ložište” kamina je korišćena još jedna kutija 30 cm dubine. Od preostalog kartona izrezala sam nepravilne oblike kao da budu imitacija kamena. Da bi utisak bio lepši, po ivicama smo zalepili kanalice za skrivanje žica, a četiri metara kanalica nas je je koštalo tri evra. Tako smo dobili lepe ravne linije. Na kraju smo kamin farbali sivom i belom bojom, a unutrašnjost crnim sprejom. Da izgleda kao da je unutra vatra, dodali smo crvene i bele lampice, zajedno sa nekoliko komada drva - dodala je ona.

Pogledajte još ideja za renoviranje kuća i stanova, po principu "uradi sam".

Video: Jarići se grejali kraj kamina, a onda je jedan ogladneo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA