≫ 

Dirljivi susret nakon godinu dana: Nije smela suprugu u sobu, ali mu je svaki dan bila pod prozorom

Džeri se nalazi u domu za stara lica zbog Alchajmerove bolesti, a svoju suprugu zbog pandemije virusa korona niije video od februara prošle godine

  • 0
Westchester couple reunites for 1st time since pandemic started Printskrin: Youtube/PIX11 News

Njujoški par koji se venčao pre gotovo 60 godina ove nedelje se ponovo sreo nakon godinu dana. Naime, oni nisu videli jedno drugo još od početka pandemije, a poslednji dan koji su proveli zajedno bio je uoči Dana zaljubljenih prošle godine.

Harjet i Džeri Šenkman proveli su neko vreme zajedno u bristolskom domu za stara lica, gde Džeri živi zbog toga što se bori protiv Alchajmerove bolesti, prenosi WABC.

- Bilo je to neobično iskustvo, nešto što nikad ne bih za mislila u svom životu - rekla je Harijet o tome kako je tokom pandemije živela bez svog supruga.

Džeriju (80) je Alchajmerova bolest dijagnostikovana pre tri godine, ali supruga, sa kojom je u braku 58 godina, tvrdi da je nije zaboravio.

Iako su zbog pandemije bili razdvojeni poslednjih 11 meseci, Harijet je svakog dana posećivala muža. Ona je stajala ispod njegovog prozora kako bi joj se javila iz udobnosti zagrejane terase, koju je ovaj gerontološki centar uredio samo za nju.

- Bilo je divno videti kako se ozari kada ona dođe da ga poseti. Uzbuđeni smo što može fizički da joj bude blizu, bez obzira na sve to se trenutno dešava - rekao je direktor centra Vinsom Brent.

Tokom njihovog dirljivog ujedinjenja, Džeri je Harijet dao buket cveća. Dok su stajali na nekoliko metara udaljenosti, između njih  je bio sto pun starih zajedničkih fotografija.

Par, koji ima troje dece i dve unuke, prvi put se sreo na duplom sastanku na slebo, u džez klubu Half Note na Menhetnu.

Harijet je rekla da je Džeri nije kupio na prvu loptu, s obzirom na to da je više pažnje obraćao na muziku nego na nju, a čak je i pitao prijatelja zašto se uopšte trudio da ih spoji.

Ipak, njih dvoje su se zaljubili kada mu je Harijet dala drugu šansu i venčali su se 1963. godine. Neko vreme živeli su u Severnoj Karolini, dok nisu završili studije, pre nego što su se vratili u Njujork.

- Moj muž je veoma fina, divna osoba. Zbog toga mu pripisujem velike zasluge. On je veoma dobar, a ja sam veoma srećna - rekla je Harijet.

Njihov ponovni susret prvobitno je bio zakazan na Dan zaljubljenih, ali je konstantno pomeran, kako bi Harijet mogla da primi vakcinu protiv virusa korona.

- Ljubav je jaka i ona opstaje - rekao je Brent.

Video: Dirljivo: Maca Lara iz Požege, bacila se u zagrljaj svojoj vlasnici nakon mesec dana razdvojenosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA