Celo selo u Francuskoj ostalo bez struje nakon neobičnog incidenta: Za sve su krivi vojni avioni

Bili su tako nisko da sam pomislio da lete ispod električnih vodova, ispričao je gradonačelnik

  • 1
Vojni avioni Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Dva francuska vojna aviona ostavila su jedno selo na jugu Francuske bez struje nakon što su, zato što su leteli prenisko, prerezali električne vodove.

Do incidenta je, kako javlja BBC, došlo u sredu posle podne u selu Kastele nedaleko od gradića Manoske. Dva aviona "Dassault Rafale" uzletela su s obližnjeg aerodroma te počela da sprovode predviđen trening niskog leta.

Istražitelji koji su odmah otvorili istragu nazvali su događaj "retkim incidentom", a stanovnici sela rekli su kako ih je prelet prestrašio.

- Leteli su jako nisko i stvorili veliku pometnju. Prvo sam začuo jedan, pa pogledao u vazduh i ugledao drugi aviona. Bili su tako nisko da sam pomislio da lete ispod električnih vodova - rekao je novinarima Benoa Goui, gradonačelnik koji se zatekao u automobilu u vreme incidenta.

Nastavio je putem te uočio prerezane kablove koji su visili preko njega. Odmah je pozvao hitne službe i kompaniju koja se bavi elektrosnabdevanjem tog kraja. Pad kablova uzrokovao je manji požar koji je brzo stavljen pod kontrolu. Selo je trenutno ostalo bez električne energije, a nestanak je potrajao satima, dok je iz sigurnosnih razloga duže vreme bila blokirana i saobraćajnica.

- Nije bilo žrtava. Incident je uzrokovao prinudno sletanje koje je pilot sigurno izveo na aerodromu - izjavili su francuski vojni službenici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bane

    19. februar 2021 | 10:46

    Kada u miru prave ovakve gluposti sta bi tek u ratnoj panici radili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA